A Dal 2020

2020.01.30. 13:02

Dal 2020 – Együtt keresi az ország az év magyar slágerét

Február 1-én este 19:35-kor veszi kezdetét A Dal 2020, Magyarország egyetlen dalválasztó show-ja. A harminc produkcióból ezen a héten tízet láthat a közönség a Duna Televízióban és a Duna Worldön. Az év legjobb slágerét Vincze Lilla, Nagy Feró, Apáti Bence és Pély Barna keresi a nézőkkel közösen.

Forrás: MTVA - Kaszner Nikolett

Szombat este, közvetlenül a lottósorsolás után lép A Dal 2020 színpadára az első tíz előadó, akiknek a továbbjutáshoz a közönség szimpátiájára is szüksége lesz, ugyanis A Dal 2020-ban hangsúlyosabb szerepet kapnak az 5. zsűritagot alkotó nézők.

Az idén kizárólag magyar nyelvű dalokra koncentráló produkcióra rekordszámú, 559 nevezés érkezett. A hatalmas érdeklődés is azt mutatja, hogy A Dal továbbra is meghatározó eleme a magyar könnyűzenei életnek és egyben komoly lehetőséget nyújt a zenészek karrierjének előrelendítésére. „A Dal 2020-ban, minden eddiginél nagyobb szerephez jut a nézők véleménye, hiszen a közönség szavazata ugyanannyit ér majd a végelszámolásnál, mint a zsűri akarata, így csak az juthat tovább, akinek a teljesítményét a zsűri és a nézőközönség is kiemelkedőnek látja” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

Az országos nagyközönség mellett a szűkebb pátriájukra is számítanak az első előválogató résztvevői: Fatal Error (Cegléd), Pál Dénes (Miskolc), YA OU (Győr), Zaporozsec (Szentgotthárd), Horus x Marcus ft. Fekete Bori (Lőrinci), Muriel, Varga Szabolcs, Nagy Bogi, a HolyChicks és a Talk2night (Budapest) amellett, hogy a versenyzők bíznak benne, hogy A Dal 2020 által országosan gyarapodik rajongótáboruk.

Nagy Feró mellett idén is a zsűri tagja Vincze Lilla, aki a döntésében az előadói képességek mellett hangsúlyt fektet a dalok eredetére is. „Fontos az éneklés módja és a zenész jelenléte a színpadon, de legalább ilyen lényeges, hogy mi motiválta a dalszerzés közben, és hogy ezeket az érzéseket összességében vissza tudja-e adni a zsűrinek és a közönségnek” – mondta az énekesnő.

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját (adal.hu), valamint a Facebook- és Instagram-oldalát is, amelyeken már az adások előtt érdekes, exkluzív tartalmak, videók és cikkek is elérhetők az indulókról és a műsorról.

(PR cikk)

Címkék#a dal 2020

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!