HAON - Kultúra

2019.01.10. 12:11

Küldjön hírt! - Rangos versenyt nyertek a hajdúszoboszlói bocskais diákok

Hajdúszoboszló -<em> 2019.01.09-én a nyíregyházi NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont az V. Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny Kelet-magyarországi régiós versenyének.</em>

Hajdúszoboszló - 2019.01.09-én a nyíregyházi NYSZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája adott otthont az V. Schnitta Sámuel Gasztronómiai Emlékverseny Kelet-magyarországi régiós versenyének.

A rangos rendezvény kétévente kerül megrendezésre vendéglátóipari szakmákat oktató iskolák részvételével. A jó szereplés feltételei a széles körű elméleti tájékozottság, az alapos szakmai felkészültség, a kiváló kapcsolatteremtő és együttműködési készségek. A nívós szakmai megmérettetésen tíz csapat közül a hajdúszoboszlói BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája I. helyezést ért el és az intézmény diákja, Kovács László elnyerte a legjobb felszolgáló különdíjat is.

A 2019.03.20-22. között megrendezésre kerülő országos döntőn az iskola csapata Kelet-Magyarországot fogja képviselni, mint a régiós verseny győztese. Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik támogatták a csapat eredményes felkészülését.

A 2019. évi V. Schnitta Sámuel Kelet-magyarországi régiós döntő bajnokcsapata:

  • Szabó Martina Letti/felszolgáló tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)
  • Kovács László/felszolgáló tanuló, Szilfa Étterem (Hajdúszoboszló)
  • Szabó Zsolt/szakács tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)
  • Nemes Bence/szakács tanuló, Major Étterem és Panzió (Hajdúszoboszló)
  • Fodor Péter/cukrász tanuló, Hotel Délibáb (Hajdúszoboszló)
  • Felkészítő tanárok: Máténé Hódos Emma, Majzer Zoltán, Deák Gábor, Bese Gyula – csapatvezető

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!