HAON - Kultúra

2018.07.16. 16:04

A pedagóguslegendákra emlékeztek Létavértesen

Létavértes - A jelenlévők személyes emlékeikkel egészítették ki a könyvben leírtakat.

Létavértes - A jelenlévők személyes emlékeikkel egészítették ki a könyvben leírtakat.

A Karácsony Sándor Pedagógiai Egyesület és a városi önkormányzat Oktatási Bizottsága közös szervezésében a közelmúltban emlékülés keretében idézték fel azoknak az egykori, Létavértesen szolgáló pedagógusok emlékét, akik bekerültek a Pedagógus Arcképcsarnoka kiadványaiba.

A rendezvénynek méltó helyszíne volt Városháza házasságkötő terme, ahol Menyhárt Károly polgármester házigazdaként, az egyesület részéről pedig Fülöp Mihály elnök köszöntötte a megjelenteket.

Az Arany János Általános Iskola tanárai közül felidézték Farkas Béla, Kerek Lajos, Plókai Imre, Szalay György, Nagy József és Tokai Gyula munkásságát. Az Irinyi János Általános Iskola mára legendássá vált pedagógusai közül dr. Gál Józsefné, Katona Ferenc, Sütő Béláné és Tóth Sándor tevékenységére, oktató-nevelőmunkájára emlékeztek.

A 2002-2017 között megjelent kötetekben olvasható szakmai életrajzokat a jelenlévők személyes emlékeikkel egészítették ki, teljessé téve a település életében és oktatásügyében egykor meghatározó szerepet ellátó pedagógusok portréját.

Az emlékülés második felében Kerek Lajos igazgatóra emlékeztek, aki nemcsak a település oktatásügyét formálta és szolgálta évtizedeken át, de megyei szinten is ismertséget és elismertséget szerzett kollégái körében.

- Turóczi Barnabás -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!