HAON - Kultúra

2018.03.16. 15:13

Huszonkét éve a forradalom évfordulóján díjaznak

Nádudvar - Az első városi díjakat 1997-ben ítélték oda az arra érdemesnek, s mindig március 15-e ünnepén adják át.

Nádudvar - Az első városi díjakat 1997-ben ítélték oda az arra érdemesnek, s mindig március 15-e ünnepén adják át.

Február végén döntött a városi díjak adományozásáról Nádudvar város önkormányzati képviselő-testülete. Díszpolgári cím idén nem talált gazdára, de a Pro Urbe emlékérmeket és a Kövy-díjakat kiosztották.

Pro Urbe emlékéremmel gazdagodott 2018-ban dr. Kerekes László állatorvos és Komán Nagy Imre amatőr fotós.

A három kiosztható Kövy Sándor díj mindegyike gazdára lelt. Komáromi Tiborné óvodapedagógus, Molnár Ilona pedagógus és Nyitrai Lajos temetőgondnok ülhetett idén párjával a díjazottaknak fenntartott első sorban a március 15-e alkalmából tartott ünnepségen a művelődési központ színháztermében az ünnep előnapján.

A ceremónia idén tehát március 14-én zajlott, s ünnepi istentisztelettel vette kezdetét a református templomban, igét hirdet Őz Lajos lelkész. Ezt követően ünnepi keretében köszöntőt mondott Bodó Sándor országgyűlési képviselő. A helyi Liszt Ferenc Kórus és a Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. évfolyamos tanulóinak előadásai emelték az ünnep fényét.

Az óvodások verseltek

A városi kitüntetéseket átadója Beke Imre polgármester gratulált az öt nádudvari polgárnak. Róluk méltatást Ludmanné Papp Ilona az Oktatási, Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöke mondott.

Végezetül az intézmények, szervezetek képviselői koszorúztak a nádudvari ’48-as tüzérezredes Lukács Dénes emlékművénél, a Kossuth téren, ahol a Vadvirág Óvoda óvodásai mondtak verseket. Az ünnepnap kísérő rendezvénye Lénárt József nyugállományú főtörzsőrmester gyűjteményéből verbuválódott történelmi fegyverkiállítás volt.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!