HAON - Jegyzet

2019.04.05. 11:20

Elég a kifogásokból!

<em>Holnap elkezdek sportolni. Reggel futással indítom a napot. Sőt! Az étkezésre is odafigyelek. Vége a nassolásnak, nincs több csoki! Csak ma este még utoljára, megeszek pár szem gumicukrot, az esti filmhez. Hupsz, elfogyott egy zacskóval! Nem baj, holnaptól úgysem torkoskodom.</em> Pálfi-Tóth Zoé írása.

Holnap elkezdek sportolni. Reggel futással indítom a napot. Sőt! Az étkezésre is odafigyelek. Vége a nassolásnak, nincs több csoki! Csak ma este még utoljára, megeszek pár szem gumicukrot, az esti filmhez. Hupsz, elfogyott egy zacskóval! Nem baj, holnaptól úgysem torkoskodom. Pálfi-Tóth Zoé írása.

Reggel csörög a vekker. Kinyomom. Még 10 percet pihenek az ágyban. Kávéval a kezemben kinézek az ablakon, kissé borús az ég. Áh, túlságosan fúj a szél, ilyen időben nem megyek le futni, még a végén megfázom. Tegnap úgysem volt időm főzni, szóval ma még belefér egy hamburger sült krumplival is ebédre, majd holnaptól, ígérem, odafigyelek…

Biztosan sokaknak ismerős a fenti szituáció. Mi, magyarok, ha egészséges életmódról van szó, a kifogások gyártásában hihetetlen ügyesek vagyunk: nincs időnk, sok pénzbe kerül, túl sok az otthoni teendő, gyerekek mellett lehetetlen még ezzel is foglalkozni stb… Pedig egy tavalyi felmérés szerint hazánk a 4. helyen áll a világon leginkább elhízottak listáján, nem csoda hát, hogy nálunk is folyamatosan emelkedik a cukorbetegek száma.

Sok fogyókúrázás kudarcba fullad, pedig talán ha kisebb célokat tűznénk ki magunk elé, eredményesebbek lehetnénk. Például mi lenne, ha a sok saláta helyett eleinte csak megfeleznénk a fehérkenyér-adagunkat és abbahagynánk az éjszakai nassolást? Futás helyett pedig bicikliznénk vagy sétálnánk a munkahelyünkre? Ezek apró lépések, de kezdetnek talán megteszik. Nemhiába mondták őseink: lassan járj, tovább érsz!

- Pálfi-Tóth Zoé -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!