HAON - Autó

2012.11.11. 13:45

Az átlagos magyar autós milyen kocsit vezet?

Debrecen - A szürke, ezüstmetál az egyik legveszélyesebb színű autó, hiszen nehezen észrevehető, szürkületben nem látható.

Debrecen - A szürke, ezüstmetál az egyik legveszélyesebb színű autó, hiszen nehezen észrevehető, szürkületben nem látható.Az átlagos magyar autós szürke (ezüstmetál) autót vezet, ami a legtöbb esetben Opel márkájú és átlagosan 12 éves. Az információ forrása a Generali PPF Holding (GPH) kilenc Kelet-közép-európai országban, saját ügyfelei körében elvégzett felmérése*. „A Magyarországon, nálunk biztosított autók átlagéletkora 12 év a kgfb esetén, míg a CASCO biztosítások között éppen a fele, 6 év.

A színekkel kapcsolatban elmondható, hogy a leggyakrabban biztosított autószínek azok, amelyek nagyjából 10 éve voltak a legnépszerűbbek. Ennek hátterében az állhat, hogy a válság miatt sokan nem engedhették meg maguknak, hogy lecseréljék öregedő autóikat” - mondta el Ilics László, a Generai PPF Holding magyarországi gépjármű kompetencia-központjának vezetője.

Ráadásul a szürke, ezüstmetál az egyik legveszélyesebb színű autó, hiszen nehezen észrevehető, szürkületben nem látható, és ezekből van a legtöbb az utakon – szerencsére azonban a vezetők már a biztosítás megkötésével is tesznek azért, hogy növeljék a biztonságukat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!