támogatják a diákmunkát

2021.07.24. 17:50

Több mint húszmillió forint jut a családoknak Hajdúböszörményben

A hajdúböszörményi diákmunka-foglalkoztatásról az alpolgármester beszélt.

Fotó: Horváth Tamás

Nyári rendezvények, táborok lebonyolításának segítésében, turisztikai és más feladatokban összesen 350 diákmunkás dolgozik Hajdúböszörményben ezen a nyáron. Két turnus indul 2021-ben, tíz napon keresztül hatórás foglalkoztatásban kereshetnek pénzt azok a nappali tagozatos diákok, akik a program kezdő időpontjában már betöltötték a 16. életévüket, annak befejezésekor pedig még nem múltak el 25 évesek, és rendelkeznek érvényes iskolalátogatási igazolással, illetve hallgatói jogviszony-igazolással. A program keretében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A diákok önkormányzati fenntartású intézményekben vagy önkormányzati fenntartású cégeknél foglalkoztathatók. A munkahelyükön kedden Fórizs László alpolgármester látogatta meg a diákmunkásokat. Megfogalmazta, ennek a programnak köszönhetően húsz és fél millió forintnyi támogatás jut összesen Hajdúböszörménybe, amely azon helyi családok kasszáiba osztódik el, ahol a háztartásban élő fiatalok részt vesznek a „Nyári diákmunka” programban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálása mellett immáron 9. alkalommal szervezik meg Hajdúböszörményben a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzés elősegítésére a „Nyári diákmunka 2021” munkaerőpiaci programot.

Az előző évek tapasztalata alapján nagy népszerűségnek örvend a projekt, a város vezetői a gyerekek foglalkoztatását előtérbe helyezve vállalták a szociális hozzájárulási adó megfizetését.

SZSZK

Borítókép: A diákok önkormányzati fenntartású intézményekben vagy cégeknél dolgoznak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!