vigyáznak rájuk

2021.04.08. 15:10

Várandóság alatt sem kell hanyagolni kozmetikai kezeléseket

Várandós kismamák természetes alapanyagú kozmetikumokat alkalmazzanak a bőr­ápoláshoz.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A hormonháztartás változásával a várandós kismamák arcbőre is megváltozhat – erre figyelmeztet Regényi Zsuzsanna kozmetikus.

– Igazán érdekes a várandós kismamák bőre, képes teljesen megváltozni. Előfordul, hogy normál típusú bőrön pattanások, mitesszerek jelennek meg, és megesik az is, hogy száraz, hámló arcbőr jelentkezik. Éppen ezért a kozmetikai kezelések mindig egyénre szabottak, viszont abban minden, várandós kismamát érintő kezelés egyezik, hogy gépi beavatkozást, egyebek mellett ultrahangos kezelést egyik sem tartalmaz. Illóolajokat sem alkalmazunk, ha terhes nő kezelését végezzük. Mindennek a megelőzés az oka, semmilyen módon nem szeretnénk hatni a magzatra, és a legmegbízhatóbb hozzáállás, ha teljesen kizárjuk ezeket a módszereket a terhesség ideje alatt – mondta a kozmetikus. A tapasztalatait megosztva úgy nyilatkozott: gyakori probléma a várandós hölgyek körében a bőr változása, sokan kérnek szakértői tanácsot a váratlanul felbukkanó, szokatlan bőrproblémák kezelésében.

A szinten tartás szerepe

A várandósság ideje alatt gyakran alakulnak ki májfoltok. – Ez a probléma kimondottan a szoptatás után kezelhető. Ki kell várni a szoptatás végét, mert sok esetben előfordul, hogy a májfoltok ez idő alatt maguktól eltűnnek a bőr felszínéről – mondta a kozmetikus. Kiemelte: várandós kismamák minden esetben csakis természetes alapanyagú kozmetikumokat alkalmazzanak a bőrápoláshoz.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szinten tartás elengedhetetlen az eredményes bőr­ápoláshoz. – Javaslom, hogy a várandósság ideje alatt is vegyék igénybe a kozmetikai kezeléseket a hölgyek, hiszen vannak olyan lehetőségek, amelyeket esetükben is alkalmazhatnak a szakemberek. A problémás bőrre tisztító kezelést, míg a száraz felületre hidratáló, ápoló kezelést alkalmaznak. Emellett vannak nyugtató masszázsok is, ez lelki felüdülés lehet a gyermekvárás időszakában. A legtöbb esetben a terhesség ideje alatt megváltozik a bőr, viszont a baba érkezése után visszaáll a korábbi állapotába. Ezeket a változásokat a szakemberek észreveszik, és pontosan olyan tanácsokkal tudják ellátni a hölgyeket, amilyenre szükségük van az ápolt és egészséges bőr kialakításához – mondta.

A megelőzés a fontos

Regényi Zsuzsanna arról is beszélt lapunknak, hogy a nőket a striák megjelenése zavarja leginkább. Főként a pocakon, a felkaron és a mellek környékén jelennek meg a kellemetlen csíkok. – Mint sok más témában, a striák kérdésében is arra hívnám fel a figyelmet, hogy a megelőzés az, ami igazán lényeges. A terhesség első hónapjaitól kezdve krémekkel, valamint olajokkal érdemes ápolni a bőr felületét, és így esélyt adunk annak, hogy nem sérül meg a felszíne a hízás, illetve a pocak növekedésének következtében. Ha mégis striák alakulnak ki, akkor is van megoldás, sok kiváló krémet, ampullát tudnak ajánlani a szakemberek a kezelésre. Ami fontos, hogy ne várjuk ki azt az időszakot, amikor a lila színű csíkok kifehérednek, mert ebben az állapotában már sokkal nehezebb helyrehozni a hibát. Alkalmazzák bátran a választott kozmetikumot a javallat szerint. A kozmetikusok a striás bőr javítására gyakran alkalmaznak testpakolásokat, lézeres kezelést vagy bőrcsiszoló technológiát. Ezek az eljárások képesek segíteni a problémán – mondta.

Bucsi Bernadett Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!