kritika

2021.01.23. 12:38

Hatalmas siker lett A Bridgerton család című sorozat

Habár sablonosnak gondolná az ember a történetet, a vége egy igazán nagy csavart tartogat.

Fotó: Reka Balogh

Karácsonyi ajándékként robbant be A Bridgerton család című sorozat az emberek életébe, de aki látta, már most epekedve várja a következő évadot. Bár a több helyen megcsavart cselekményszál vége felettébb kiszámítható volt, mégis a szereplők szenvedélyes alakításának köszönhetően kikapcsolhatatlanná váltak a részek. A sorozat alapjául Julia Quinn romantikus regényei szolgáltak, melyek az 1800-as években játszódnak. Az első évad minden bizonnyal nem lesz az utolsó, már csak azért sem, mert a könyvsorozat is nyolc részből áll. Ennek köszönhetően a Bridgertonok összes tagja bemutathatja a saját történetét. Az első megfilmesített könyv azonban a legidősebb Bridgerton lány – Daphne – életével foglalkozik, aki maga a megtestesült tökéletesség: csinos, szép, okos és rendkívül talpraesett. A társasági életbe még éppen csak belekóstolhatott a fiatal úri hölgy, ám a kérőit sorra elzavarja a család legidősebb férfija, aki egyben Daphne bátyja is, Anthony. Ezzel egyidőben a városba látogat Simon, Hastings hercege, aki messziről kerüli még csak a házasság gondolatát is. A férjvadász édesanyák azonban készek lecsapni rá bármelyik percben. Daphne és Simon találkozásukkor rájönnek, nagyobb segítséget jelenthetnek egymásnak, mint gondolták volna.

Érdekből szerelem

Igaz, hogy amennyire sablonosan kikövetkeztethető egy érdekkapcsolatból, az igaz szerelem kialakulása, az itt is bekövetkezik. Simon az érdekből házasodó nőket szeretné távol tartani magától, míg Daphne a herceggel imitált udvarlását felhasználja arra, hogy valódi kérőket szerezzen. Azonban a történet koránt sem ilyen egyszerű, hiszen Simon, Anthony legjobb barátja, így Daphne bátyja mélységesen ellenzi az udvarlási szándékot, noha a kezdetekkor nem is volt valódi. A színlelt érzések hamar igazra váltanak, s Hastings hercege akármennyire ellenzi a házasságot, érzéseinek nem tud gátat szabni. Egy előre meg nem fontolt csók pedig valóban romba döntheti a terveket, és fogadalmakat, amit a film is bizonyít. Daphne helyzetét nem könnyíti a városban futótűzként terjedő pletykalap sem, amit egy titokzatos Lady Whistledown nevű hölgy ír.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!