képzőművészeti filmnapok

2020.10.08. 14:31

Művészek életét mutatják be az Apollóban

Picasso, Kahlo és a többiek nemsokára a debreceni moziban is bemutatkoznak.

A budapesti Uránia Filmszínház mellett ebben az évben már becsatlakozott Szeged, Szombathely és Debrecen is a programsorozatba, így az érdeklődők az Apolló moziban részesei lehetnek az Országos Képzőművészeti Filmnapoknak október 18. és 21. között.

Immár hat éve indult útjára, az egyetemes művészet kiemelkedő alkotóit, intézményeit és műkincseit mutatja be látványos és szórakoztató moziélmény formájában. A zömében olasz és spanyol alkotóstábok munkáját dicsérő filmek a szakértői interjúkat életrajzi jelenetekkel, archív anyagokkal és a műalkotások részletgazdag közeli felvételeivel vegyítik elősegítve, hogy a nézők valóban belefeledkezhessenek a remekművek szépségébe. A debreceni filmszínházban a közönség többek között Frida Kahlóról, Salvador Dalíról láthat ismeretterjesztő filmet, de egyebek mellett műsorra kerül a Hitler kontra Picasso című film is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!