óvatos becslések

2020.09.25. 07:30

Az őszi és a téli szünetben lehet még nagyobb forgalom a szállodákban

„Mindenképp lesz utószezon, de elképzelhető, hogy gyengébb lesz a tavalyinál.”

20200817 Gyula Aqua Hotel Superior Gyula Gyulai Várfürdő közvetlen nyári bejáratánál 41 standard és családi kétlégterű szobával, földszinti kényelmes nagy hallal, étteremmel, lobby-bárral,infra szaunával, szín terápiával és finn szaunával, hátsó nyitott nagy terasszal és udvarral várja kedves Vendégeit Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Békés Megyei Hírlap

Az idei év nem kedvezett a belföldi turizmusnak, a nyári időszak volt az, ami enyhíthetett a turisztikai és idegenforgalmi cégek fájdalmán. A vírushelyzet ellenére is jól sikerült a 2020-as főszezon, a nyári hónapokban alig lehetett szabad helyet találni a szállodáknál, ezért is bizakodóak sokan az utószezonnal kapcsolatban.

„Utószezon mindenképpen lesz. Elképzelhető és valószínűsíthető, hogy gyengébb lesz, mint tavaly. Ugyanakkor azt várjuk, hogy az őszi, illetve a téli szünetben a nyárihoz hasonlóan, kiemelkedő forgalom lesz a szállodában.”

– Az évnek ebben az időszakában, az iskolakezdés miatt, mindig kevesebb a vendég. A 2019-es évhez viszonyítva most kevesebb foglalás érkezik. A belföldi vendégforgalom elfogadható szinten van, az elmaradás oka a külföldi vendégek hiánya a szigorúbb belépési szabályok miatt. Lemondás csak elvétve fordul elő – tájékoztatta a Naplót dr. Hevessy Gábor, az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel igazgatója, s elárulta, a látogatók a hűvösebb időszakokban milyen szolgáltatásokat igényelnek: – A fürdőzés megunhatatlan. Az idei nyár slágere az új Aquaticum Strand volt, az őszi időjárás beköszöntével az élményfürdő és a termálfürdő válik hagyományosan a vendégek kedvencévé.

Külföldi foglalások

A jelenlegi helyzetben a szálláshelyeknek érdemes megcélozni egy-egy korcsoportot, így vélekedik erről Katona Ilona, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. szálláshelyek- és vendéglátás-igazgatója, aki az előzetes foglalások alapján visszafogottabb utószezonra számít.

„A határzár miatt a belföldi vendégekre számítunk, célcsoportunk az 50+-os korosztály. A belföldiek részéről nincs visszamondás, folyamatos a szobafoglalás egyéni vendégek részéről, több belföldi csoportunk is van.”

– A szeptember 1-i határzár miatt van probléma, a külföldiek visszamondták az előzetes foglalásokat, lengyel és német csoportok maradtak el. A szeptemberi foglalások 35 százaléka már külföldiektől érkezett, fokozatosan épült volna vissza a külföldi vendégforgalom az amúgy is inkább külföldi vendégforgalomhoz szokott szállodánkba – fogalmazott.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!