Gazdaság

2018.12.05. 19:39

Összesen 2782 milliárd forint nettó árbevételük volt a 2017-es évben

Debrecen - A százak listája az a kör, amellyel a NAV-nak korrekt partneri viszonyt kell kialakítani és tartani.

Debrecen - A százak listája az a kör, amellyel a NAV-nak korrekt partneri viszonyt kell kialakítani és tartani.

Az adózási környezet egy nagyon jelentős, versenyképességet befolyásoló tényező, ezen belül a NAV tevékenysége is jelentősen hat a versenyképességre – mondta Veres István László, a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója a rendezvényen. A kiadvány készítésekor a megyei székhellyel rendelkező gazdálkodók adatait összegeztük. Az elemzésben szereplő adatokat szemléltetve az igazgató kiemelte, a társas vállalkozások csupán 0,4 százalékát teszik ki a TOP 100-ba bekerültek, ám impozáns számokat láthatunk tőlük számos kategóriában, ezzel is bizonyítva gazdasági jelentőségüket. A TOP 100 gazdálkodóinak nettó árbevétele 169 milliárd forinttal nőtt.

A korábbi évekhez hasonlóan a legnagyobb árbevételt kimutató vállalkozások köre 2017-ben is változott. A tizenegy új belépő közül 4 gazdálkodó a kereskedelemben, 3 vállalkozás az építőiparban, 2 cég a szolgáltatásban tevékenykedik, míg 1-1 társaság mezőgazdasági, illetve feldolgozóipari tevékenységet folytat.

Súlyponti szerep

Debrecen súlyponti szerepe szembetűnő, hiszen a területi elhelyezkedést illetően a százak 63 százaléka a Debreceni járásban tevékenykedik.

HBN


[related-post post_id="4072222"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!