Gazdaság

2018.12.15. 13:42

Debrecen fejlesztéséről tárgyaltak

Debrecen - Palkovics László és Papp László találkozója – folyamatos az egyeztetés a miniszter és a polgármester között.

Debrecen - Palkovics László és Papp László találkozója – folyamatos az egyeztetés a miniszter és a polgármester között.

Városfejlesztési kérdésekről tárgyalt Debrecenben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Papp László polgármesterrel szombaton.

Fotó: Miskolczi János

Palkovics Lászlót 2018. szeptember elsején nevezték ki a debreceni autóipari központ (BMW), illetve környezete gazdasági, oktatási és kulturális fenntartható fejlesztéséért felelős kormánybiztossá. Azóta folyamatos a közös munka a kormány és az önkormányzat között. Az együttműködés nemcsak gazdasági és közlekedési kérdéseket érint. Fontos eleme a tárgyalásoknak a debreceni oktatási rendszer fejlesztése is, különös tekintettel a műszaki képzés megerősítésére.

A közös munka eredményeként írta alá azt a megállapodást Palkovics László miniszter és Papp László polgármester december 5-én, amely közútfejlesztésről, vasúti fejlesztésről és az Észak-nyugati Gazdasági Övezet közműveinek kiépítéséről szól – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!