Gazdaság

2018.03.12. 12:50

Kevesebb a munkanélküli

Polgár - A szakképzett munkaerő hiánya jelenti a legnagyobb problémát.

Polgár - A szakképzett munkaerő hiánya jelenti a legnagyobb problémát.

Az ipari park jelenléte és Tiszaújváros közelsége is pozitív hatással volt a munkanélküliség csökkenésére. A jelentős beruházásoknak köszönhetően több embert foglalkoztatnak, továbbá emelkedtek az ingatlanárak. Tóth József polgármester elmondta, a külföldi beruházások miatt több a külhoni munkás. Az ipartelepítések a település gazdaságára is pozitív hatással vannak, hiszen a munkások nemcsak megszállnak, hanem fogyasztanak is.

Hiányzó szakemberek

Öt éve még kevés volt a munkahely, ma pedig strukturális munkaerőhiánnyal küzd Polgár. Vannak olyanok, akik még közfoglalkoztatásban sem alkalmazhatóak, mert nincs kellő munkakultúrájuk. Ugyanakkor kevés a képzett munkaerő. – Jelenleg 10 százalék körüli a munkanélküliek aránya. A befektetők azonban nem a munkaerő számát, hanem a minőségét nézik. Az utóbbiban nem tudjuk kielégíteni igényeiket. A legnagyobb hiány kőművesekből, burkolókból, hegesztőkből és ácsokból van. Az ipari parkban egyre több a beruházó, ami növeli a város iparűzési adó bevételét, továbbá segíti a lakók helyben maradását – mondta Tóth József.

BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!