Gazdaság

2018.01.01. 17:22

A polgármester szerint léptéket vált Debrecen

Debrecen - Az elmúlt évek tervezgetése után 2018-ban sok beruházás a megvalósítás szakaszába jut a megyeszékhelyen.

Debrecen - Az elmúlt évek tervezgetése után 2018-ban sok beruházás a megvalósítás szakaszába jut a megyeszékhelyen.

– 2017 Debrecenben a fejlődés és a gyarapodás éve volt, amely városunk hazai, regionális és nemzetközi megerősödését hozta – jelentette ki Papp László Debrecen polgármestere újévi beszédben január elsején a Kodály Filharmónia hangversenye előtt a Nagytemplomban. Hangsúlyozta például útépítések, ipari park fejlesztés kezdődött, óvodák-, iskolák-, orvosi rendelők újultak meg. Elkészült a Dobozi kispiac korszerűsítése, megkezdték a régió legnagyobb irodaházának építését, ahol több mint 2 ezer ember dolgozhat majd. Gyárak létesültek, munkahelyek ezrei jöttek létre. Elkészült a déli elkerülő út, a repülőtér forgalma rekordot döntött. Papp László az idei tervek között említette a közlekedési fejlesztések folytatását, a Tócóskerti kispiac csarnokának felépítését, új csapadékvíz elvezető rendszerek kialakítását, a nemzetközi iskola, az új strand és a főpályaudvar kialakítását.

Emelkedni a zenén keresztül

A Kodály Filharmónia koncertje előtt a Nagytemplomban dr. Fekete Károly tiszántúli református püspök arról beszélt, hogy különleges hangulata van ezeknek a hangversenyeknek. – Isten házában lenni, hallgatni, gyönyörködni, töltekezni, meditálni, ihletet pillanatokat átélni, jó dolog – fogalmazott. Úgy vélte, hogy ez egy másfajta istentisztelet mint amilyeneket ott szoktak tartani, hiszen most indirekt az evangélium.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!