Gazdaság

2015.02.20. 12:27

Egy jó tanács: Ha állásinterjúra tart, ne kössön bele senkibe

London - Ha éppen kicsípte magát és álmai állására pályázik, akkor az oda vezető úton próbáljon meg nem káromkodni senkivel, mert lehet, hogy akit elküld a búsba, az lesz az asztal másik oldalán.

London - Ha éppen kicsípte magát és álmai állására pályázik, akkor az oda vezető úton próbáljon meg nem káromkodni senkivel, mert lehet, hogy akit elküld a búsba, az lesz az asztal másik oldalán. Pontosan a fent leírt eset történt meg Londonban ezen a héten. A londoni metrón utazott egy férfi, amikor az útjába állt egy másik utas. Igazi londoni módszerrel reagált: félrelökte, majd közölte vele, hogy menjen a ******-ba. Talán csak ideges volt, mert éppen egy állásinterjúra sietett, Python fejlesztőnek jelentkezett a Forward Partners céghez. Azt viszont a nagy rohanásban nem vette észre, hogy akit félrelökött, az Matt Buckland volt, a cég HR-ese. Utóbbi egy vicces Twitter-posztban említette meg az esetet és azóta folyamatosan jönnek válaszként a hasonló horrortörténeket. Olyan is volt, aki a parkolóban karambolozott a leendő főnökével.

Matt Buckland hozzátette, hogy azt nem jelölték meg követelményként, hogy legyen udvarias a metrón. Az állás leírásában csak az szerepelt, hogy legyen elkötelezett és kövesse figyelemmel a jelen és jövő trendjeit. Elég vicces helyzet volt, amikor a férfi belépett az interjúra: a HR-es poénkodott egy kicsit, megkérdezte, hogyan utazott. Mindketten jót nevettek és igazi angol úriemberként, még Matt kért elnézést tőle. Az állást viszont nem kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!