Gazdaság

2014.01.21. 10:44

Egyre több az online kassza az üzletekben

Hajdú-Bihar - Már több mint ezer online pénztárgép üzemel a megyében.

Hajdú-Bihar - Már több mint ezer online pénztárgép üzemel a megyében.Az online pénztárgépek számának ugrásszerű növekedésére számít az elkövetkező hónapban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely azzal kalkulál, ez idő alatt az átállás zömében megvalósul – válaszolta érdeklődésünkre a hivatal. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a NAV szerint tartható-e a többszöri módosítás után kijelölt január 31-i határidő, amelyet az online kasszák üzembe helyezésére a Nemzetgazdasági Minisztérium meghatározott. A hivatal homályos és ellentmondásos válaszából azonban arra következtethetünk, hogy a teljes átállás aligha történik meg a hónap végéig.

Az adóhivataltól megtudtuk: országosan az eddig bekötött online pénztárgépek száma megközelíti a 25 ezret. Ebből közel 2 ezer a PC-alapú, a többi pedig kiskassza. Hajdú-Bihar megyében is meghaladja már az ezret az üzembe helyezett készülékek száma. Munkatársunk minapi szemléje során azt tapasztalta, hogy öt kiskereskedelmi üzletből kettőben már online készülékbe ütötték be az árakat.

HBN

További részletek a Napló szerdai számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!