Friss hírek

2008.10.10. 18:16

NATO miniszteri tanácskozás - 250 millióba került a rendőrségnek

<p>250 millió forintba került a rendőrségnek a kétnapos budapesti NATO tanácskozás biztosítása. Több mint 4600 rendőr vett részt a munkában.</p>

Rendkívüli esemény nem történt, mindössze egy férfi próbált meg átmászni a belvárosban felállított kordonon. A NATO védelmi minisztereinek találkozóján az elmúlt három napban 4650 rendőr vett részt a biztosításban.

A Köztársasági Őrezred, a Készenléti Rendőrség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársain kívül vidékről is felrendeltek a fővárosba hat századot. A rendőrség költsége elérte a 250 millió forintot, ez az összeg tartalmazza a túlórákat, az elhelyezést és az ellátást - olvasható az Országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői Irodájának közleményében.

A találkozón rendkívüli esemény nem történt, az egyenruhásoknak mindössze egyszer kellett intézkedni. Az Apáczai Csere János utcánál felállított kordonon ugyanis pénteken délután egy férfi megpróbált átmászni. Mint kiderült, egy "pszichésen erősen terhelt" emberről volt szó. A rendőrök megakadályozták, hogy átjusson a fémkerítésen, majd a férfit előállították.

A miniszterek találkozóját hatalmas lezárások kísérték, a rendőrség ezért egy telefonvonalat működtetett, amelyen a korlátozásokról lehetett érdeklődni. Csaknem ötszáz hívást fogadtak.

Ezek is érdekelhetik