Friss hírek

2008.09.08. 10:31

Újabb áldozatok az egyiptomi sziklaomlásban

<p>Harmincnyolcra nőtt a kairói sziklaomlás áldozatainak száma - közölte hétfőn az egyiptomi egészségügyi minisztérium. A főváros déli peremén, a Mokattam-domb tetején óriási, egyenként 50-60 tonnás szikladarabok szakadtak le szombaton, és lezúdulva leromboltak több tucatnyi házat.</p>

A szerencsétlenség miatt 57 sebesültet továbbra is kórházban ápolnak, ám a feltételezések szerint akár ötszáz ember továbbra is a romok alatt lehet. Utánuk a mentőcsapatok folyamatosan kutatnak, azt remélve, hogy néhány embert még sikerül élve kiszabadítani a törmelék alól.

A muzulmán ünnep, a Ramadán első hetében bekövetkezett sziklaomlás okát továbbra sem tudják, a környékbeliek szerint azonban veszélyes építési munkák folytak a dombtetőn. A domb aljában most eltemetett házakat egyébként építési engedély nélkül húzták fel évekkel ezelőtt, és a kairói építésügyi minisztérium már tervezte az ott lakók kitelepítését és a házak lebontását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!