Helyi közélet

2015.02.07. 13:48

Nézőpont: A túlsó parton

<em>Beleborult a bili a ventillátorba péntek déltájban; benyújtották felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői, e médiumokban érdekelt Simicska Lajos pedig keresetlen szavakkal véleményezte az eseményeket illetve a szerinte mögöttük álló miniszterelnököt. (Nem, nem fogjuk leírni az utóbbira tett jelzőt, a nyomdafesték nem bírja, az internet viszont igen, tetszés szerinti hírportált megnyitva ki fogja bökni az olvasó szemét.)</em> <strong>Szőke Tímea írása</strong>.

Beleborult a bili a ventillátorba péntek déltájban; benyújtották felmondásukat a Magyar Nemzet, a Lánchíd rádió és a Hír tévé vezetői, e médiumokban érdekelt Simicska Lajos pedig keresetlen szavakkal véleményezte az eseményeket illetve a szerinte mögöttük álló miniszterelnököt. (Nem, nem fogjuk leírni az utóbbira tett jelzőt, a nyomdafesték nem bírja, az internet viszont igen, tetszés szerinti hírportált megnyitva ki fogja bökni az olvasó szemét.) Szőke Tímea írása.

24 óra sem telt el, hogy az üzletember totális médiaháborút ígért a reklámadó szétterítése miatt, s úgy tűnik, máris a hírfolyamok digitális árkai fölött repkednek a verbális golyók. A nem kormány- és Simicska-párti lapok, portálok sorra hívogatták a felbőszült Közgép-vezért, az pedig szívesen nyilatkozott nekik, holott e műfajt korábban nem kedvelte, sőt, nagyjából tavaly nyárig szinte fantomként létezett cégbirodalma meghitt elefántcsonttornyában.

A dolog tanulsága egyelőre az, hogy az üzletember sok olyan dolgot mondott ki, amiket eddig inkább csak a nem kormány- és Simicska-párti, szóval többnyire ellenzékinek titulált médiumok, s melyekre éppen ezért a politikai hatalom pozíciójából vagy azzal szimpatizáló pártállásból csak legyinteni kellett. Például, Simicska szerint „Orbán kudarcot vallott az RTL Klubbal szemben a médiaadóval, de ennek beismerése helyett ragaszkodik az ötlethez” – ez eddig is így ment, az internetadót leszámítva nem volt olyan képtelenség, amit ne vitt volna végig a vezetés ha igazán akarta. És ehhez hasonlók, semmi sem új annak, aki a napi betevő hírt nem a köz(gép)tévéből szerezte.

Ha holnapra lecsillapodik Simicska dühe, akkor sem folytathatja úgy, ahogy eddig, úgy vélem átlépte a Rubicont – innen valami más jön, bármi is legyen az.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában