Labdarúgás

2022.12.11. 14:00

Valid Regragui tovább álmodna

A szakember és csapata Portugália ellen történelmet írt.

Forrás: AFP

Valid Regragui, a marokkói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy álom megvalósulásáról beszélt az után, hogy csapata szombaton 1-0-ra legyőzte a portugál együttest, ezzel elődöntőbe jutott a katari világbajnokságon. Ugyanakkor úgy fogalmazott, még messzebb is juthatnak, tovább írhatják a sporttörténelmet és a következő generációk példaképévé válhatnak. A marokkói az első afrikai és arab válogatott, amely világbajnokságon eljutott a legjobb négyig – írta az m4sport.hu. 

„A jövő generációinak megmutattuk, és az a fontos, hogy afrikai csapat is bejuthat egy világbajnokság elődöntőjébe. Vagy akár a döntőjébe is, miért ne?” – fogalmazott a szakvezető. 

Emlékeztetett rá, hogy egy korábbi sajtótájékoztatón megkérdezték tőle, szerinte világbajnokok lehetnek-e, mire ő azt válaszolta, miért ne. „Álmodhatunk. Miért ne álmodhatnánk, ha nincsenek álmaid, nem jutsz sehova. Ez semmibe se kerül” – mondta. 

A marokkóiak a horvátokat, a belgákat és a kanadaiakat megelőzve az élen végeztek az F csoportban, majd a nyolcaddöntőben gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatták a spanyolokat, a negyeddöntőben pedig egy fejesgóllal a portugálokat. 

„Azt az üzenetet igyekszem átadni a játékosoknak, hogy bízzanak magukban, menjenek ki a pályára, adjanak ki magukból mindent, úgy, hogy a végén ne bánjanak semmit, és ők hisznek bennem” – mondta Regragui. 

Ehhez csatlakozva a kapus Jásszina Bono azt emelte ki, hogy szeretnék megváltoztatni a mentalistást, meg akarnak szabadulni az alacsonyabbrendűség érzésétől. „Az utánunk következő generáció tudni fogja, hogy a marokkói játékosok képesek csodát tenni” – hangsúlyozta. 

A marokkóiak eddig még nem kaptak gólt ellenféltől Katarban, az egyetlen ellenük elért találat Nájef Aguerd öngólja volt a Kanada ellen 2–1-re megnyert csoportmeccsen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!