Foci-vb 2022

2022.12.06. 17:51

Már nem az Eb-győztes legendás játékos van a németek élén

Oliver Bierhoff | Forrás: AFP

Lemondott a német labdarúgó-válogatott és az akadémia ügyvezető igazgatója, Oliver Bierhoff – áll a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hivatalos honlapján – számolt be az Origo. A játkosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben került a szövetséghez a válogatott menedzsereként, majd 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatója, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatója lett. Ez idő alatt vb-győztes, Konföderációs-kupa-győztes, vb-döntős és Eb-döntős is volt a Nationalelf, a legutóbbi két világbajnokságon – köztük Katarban – azonban a válogatott kiesett a csoportkörben, ez vezetett a távozásához. 

– Oliver Bierhoff nagyszerű szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek, még hogyha a legutóbbi tornákon nem is sikerült elérni az eredeti célokat, de fantasztikus dolgokat éltünk meg vele, elsősorban a brazíliai világbajnokságon elért sikerre gondolok. Zűrzavaros időkben is követte a céljait és az elképzeléseit, ezzel maradandó nyomot hagy a szövetségben – mondta a DFB elnöke, Bernd Neuendorf, aki elárulta, a szervezet bizottságai még nem döntöttek az utódjáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!