Foci-vb 2022

2022.12.18. 11:00

Luka Modric az NL négyes döntőjét még vállalja, a folytatás viszont még kétséges

Luka Modric a bronzzal a nyakában | Forrás: AFP

A Nemzetek Ligája júniusi négyes döntőjében még ott lesz a horvát válogatottban a csapat kapitánya, Luka Modric, a folytatásról viszont még nem döntött. Az aranylabdás középpályás ahogy a tornán, úgy a 2–1-es horvát győzelmet hozó bronzmeccsen is csapata egyik legstabilabb játékosa volt. A 37 éves klasszis nem jelentette ki, hogy ez volt az utolsó világbajnoksága, arra csupán célzást tett – írja az M4 Sport.

– Lehet, hogy ez volt, de most nem tudok mondani semmi biztosat ezzel kapcsolatban – mondta. Hozzátette: szeretne játszani a válogatottban, a Nemzetek Ligája júniusi négyes döntőjével még tervez, a folytatást pedig majd meglátja.

– Nagyon boldog vagyok, miként egész válogatottbeli karrierem alatt, amely során már a második vb-érmemet szereztem. Szerettem volna megnyerni a vb-trófeát, ez volt a nagy álmom, de sajnos nem jött össze. Ennek ellenére a két vb-éremmel is boldognak érzem magam – nyilatkozta. Kiemelte: jó lett volna ismét döntőt játszaniuk, most viszont győztes találkozóval zárták a vb-t, és annak az emlékével utazhatnak haza. Hozzátette: azért is fontos számukra az érem, mert mostantól a horvát válogatottról nem lehet olyanokat mondani, hogy az csak egy olyan csapat lenne, amely „húszévente csinál valamit”.

– A legutóbbi és a mostani világbajnokságon elért eredményekkel sikerült feltenni a horvát válogatottat a nagy csapatok térképére – jelentette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!