Foci-vb 2022

2022.12.02. 22:37

Kamerun megverte a brazilokat, de kiesett

Vincent Aboubakar győztes gólt lőtt, levette a mezét, pirosat kapott, majd kis mosollyal a szája szélén elhagyta a pályát | Forrás: AFP

A világbajnokság pénteki játéknapján a G-csoport utolsó fordulójában a már szinte biztos továbbjutó Brazília Kamerun ellen lépett pályára. Az afrikai válogatottnak csak egy győzelemmel lehetett volna esélye a következő körbe lépésre, de úgy sem lett volna saját kezében a sorsa. 

Az első félidőben a brazilok irányítottak, azonban túl nagy veszélyt nem jelentettek a kameruni kapura, amelyben Epassy magabiztos volt. Társai eközben sok mezőnymunkával és határozott belépőkkel semlegesítették az ellenfél akcióit. A brazilok több lehetőségüket szögletre vagy szabadrúgásra váltották, melyekből aztán ugyancsak nem lett semmi. A félidő slusszpoénja lehetett volna, ha az addig támadásban semmit nem mutató afrikai ellenfél ezek után vezetést szerez, de Mbeumo fejesét Ederson bravúrral mentette közvetlenül a szünet előtt.

A fordulás után öt percig Kamerun kezdeményezett, de Brazília gyorsan visszavette az irányítást, és Epassynak már védenie is kellett a dél-amerikai próbálkozásoknál. A folytatásban cserékkel próbálták frissíteni játékukat a brazilok, de a csapat teljesítményében ez nem hozott pozitív változást. A hajrában viszont többször találták meg egymást labdával üres területen, de a befejezésekig így is csak ritkán jutottak el, mert az utolsó passzokból hiányzott a határozottság és a kreativitás. Amikor meg tényleg lövésig jutottak, pontatlanok voltak.

Az első félidőhöz hasonlóan a második végén is jött egy veszélyes kameruni fejes, de ezúttal ez már gólt eredményezett. Aboubakar talált be a 92. percben és ünneplés közben levette mezét, amiért megkapta második sárga lapját. A braziloknak még volt egyenlítési lehetőségük, azonban az kimaradt. Kamerun bravúros győzelmet aratott a vb egyik favoritja ellen, azonban a másik meccsen Svájc legyőzte Szerbiát és ezzel kiesett az afrikai együttes. 

MTI

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, G-csoport
Kamerun–brazília 1–0 (0–0)
Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion. Vezette: Elfath 
Kamerun: Epassy – Fai, Wooh, Ebosse, Tolo – Anguissa, Kunde (Ntcham, 68.) – Mbeumo (Toko Ekambi, 64.), Choupo-Moting, Ngamaleu (Ngom Mbekeli, 86.) – Aboubakar. Szövetségi kapitány: Rigobert Song
Brazília: Ederson – Dani Alves, Militao, Bremer, Telles (Marquinhos, 54.) – Fabinho, Fred (Bruno Guimaraes, 55.) – Antony (Raphinha, 79.), Rodrygo (Éverton Ribeiro, 55.), Martinelli – Gabriel Jesus (Pedro, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gól: 1–0 Aboubakar (90+2.)
Kiállítva: Aboubakar (90+3.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!