Labdarúgás

2022.12.02. 15:00

Idő előtt csomagolnak a németek

Legutóbb több mint 56 éve fordult elő hasonló a Nationalelffel.

Forrás: AFP

A német lapok nem kímélik a csoportkör után búcsúzó válogatottat, változást javasolnak a szövetségben és a csapat élén is, de a történelmi múltat is felemlegetik – írta az m4sport.hu. 

Hiába nyert 4-2-re Costa Rica ellen a német labdarúgó-válogatott a katari világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában, Japán Spanyolország elleni sikerének köszönhetően csak a harmadik helyen végzett, így búcsúzott a tornától. 

A német válogatott történelmében eddig egyszer, a 2000-es és a 2004-es Európa-bajnokságon fordult elő, hogy két nagy tornáról egymás után a csoportkörben búcsúzzon. 

Megnyertük a meccset, de jobban is nyerhettünk volna. A sorsunk azonban nem ma, hanem a japánok elleni meccs utolsó 20 percében dőlt el. És a végén a spanyolok ellen is lehetett volna 2-1 nekünk. Ezen a tornán nem voltunk hatékonyak. Természetesen óriási a csalódottság, ezt fel kell dolgoznunk – mondta a találkozó után Hansi Flick, a németek szövetségi kapitánya, aki a búcsú ellenére szeretne a posztján maradni és felkészíteni a csapatot a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. 

 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!