Foci-vb 2022

2022.12.04. 16:00

„Feltölt, hogy nézhetem Brazíliát a vb-n” – Pelé üzent

Pelé | Forrás: AFP

Fotó: AFP

Szombat délután aggasztó hírek láttak napvilágot a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokával kapcsolatban, aki Instagram-oldalán reagált a híresztelésekre. A szombat délutáni hírekre, melyek szerint Pelé szervezete már nem reagál a kemoterápiára, és palliatív kezelésben részesül – melynek lényege a beteg fájdalmának enyhítése.

„Barátaim, szeretnék mindenkit megnyugtatni! Erősnek érzem magam, és reménykedve veszek részt a szokásos kezeléseimen. Szeretnék a teljes orvosi és ápolói csapatnak köszönetet nyilvánítani a sok törődésért, amit kaptam” – írta a kórházból Pelé.

“Bízom Istenben, a tőletek kapott üzenetek pedig feltöltenek energiával, ahogy az is, hogy nézhetem Brazíliát a világbajnokságon” – zárta le írását a legenda.

A bejegyzésben egy orvosi jelentés áll, mely szerint Pelé kedden került kórházba, hogy kiértékeljék a vastagbélrákra kapott kemoterápiás kezelését, állapota stabil. Emellett azt is kiemelik, hogy a karrierje során több, mint 1000 gólig jutó Pelé szervezete jól reagál a légúti fertőzésre kapott kezelésre, állapota nem romlott az elmúlt 24 órában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!