Labdarúgás

2022.12.19. 13:02

Az argentin kapus megmagyarázta furcsa örömét

A franciák fanatikusainak is köze van a nem túl szokványos üzengetéshez.

Forrás: AFP

Elévülhetetlen érdemei vannak Emiliano Martíneznek, hogy az argentinok megnyerték a világbajnokságot. Az Aston Villa 30 éves kapusa két tizenegyespárbajnak volt a főszereplője. A negyeddöntőben a hollandok, a fináléban a franciák is két tizenegyest hibáztak el vele szemben, ráadásul az egész torna folyamán nagy és fontos védésekkel vétette észre magát, így nem érdemtelen, hogy megkapta a torna legjobb kapusának járó díjat, az Aranykesztyűt – írta az m4sport. 

Az argentin válogatott győzelmével ért véget a katari labdarúgó világbajnokság, amiért szerte a világon sokan szorítottak, megtörtént: Lionel Messi immáron világbajnoknak vallhatja magát. Az állandóan vibráló, a végletekig izgalmas döntő egyik főszereplője az argentinok 30 éves kapusa, Emiliano “Dibu” Martínez volt, aki a mindent eldöntő tizenegyespárbajon Coman lövését kivédte, Aurelien Tchouameni ugyan mellé helyezte a labdát, de erről a kapus is tehetett, aki jó irányba indult el, nem kivárt, ha a francia kaput talál, kivédi a lövést. A két sikeresen megvívott tizenegyespárbaj, illetve a vb-n mutatott teljesítménye alapján a FIFA a torna legjobb kapusának választotta az extravagáns argentint. Amikor a díjátadón megkapta az Aranykesztyűt, az ágyékához illesztette, ami később sokaknál kiverte a biztosítékot, nem tartották helyénvalónak a viselkedését. Az ünneplés közepette elkapta őt az argentin La Red újságírója, akinek elmondta, miért emelte oda a jól kiérdemelt díjat: 

“Azért tettem, mert a franciák kifütyültek. Ez a fajta viselkedés velem szemben nem működik” – magyarázta az akár vulgárisnak is titulálható gesztust az egyébként sportszerű kapus, aki a meccset követően az elsők között vigasztalta az ellenfél legjobbját, a meccsen mesterhármast szerző Kylian Mbappét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!