Foci-vb 2022

2022.12.17. 21:20

A marokkóiaknál elszakadt a cérna a lefújás után

A marokkói játékosok letámadták a játékvezetőt | Forrás: AFP

Nem szép jelenetekkel búcsúzott a katari foci-vb meglepetéscsapata. Marokkó játékosai dühösek és frusztráltak voltak a Horvátország elleni 2–1-es vereség után, nem is várták meg, hogy ellenfelük megkapja a bronzérmet, levonultak a pályáról. Közben Achraf Hakimi rárontott a játékvezetőre, szinte le kellett fogni – írja a Magyar Nemzet.

Horvátország nyerte meg a bronzmeccset a katari vb-n, a vesztes Marokkó így is történelmet írt, hiszen a negyedik helyezéssel a valaha volt legjobb eredményt elérő afrikai válogatott lett. Talán kicsit később értékelni tudják majd ezt a sikert a marokkóiak, ám a meccs utáni pillanatokban nem voltak elég higgadtak ehhez, egyik legnagyobb sztárjuk, a PSG-ben futballozó Achraf Hakimi rárontott a játékvezetőkre.

Hakimi olyan hevesen reklamált a bírónál, hogy Walid Regragui szövetségi kapitánynak és Bunu kapusnak kellett közbelépnie, utóbbi öleléssel próbálta csillapítani csapattársa dühét. Hakimi alighanem azt reklamálta a bírónál, hogy csapata nem kapott tizenegyeset abban az esetben, amikor őt látványosan fellökte egy horvát játékos a tizenhatos vonalának a környékén.
A többi marokkói játékos is frusztrált volt, a Marca cikke szerint nem is várták meg azt, ahogy a horvát játékosok megkapják a bronzérmet, levonultak a pályáról. 

– Semmit nem vethetek a játékosok szemére, szerettünk volna örömet szerezni – szólalt meg a nyugalom hangján Regragui a meccs utáni tévényilatkozatában. – Ebből a világbajnokságból lehet tanulni. Boldogok vagyunk, hogy a világ legjobb négy csapata között vagyunk. Próbáltunk menni előre a horvátok ellen is, de ebben most ennyi volt, gratulálok Horvátországnak, tapasztaltabbak voltak. Kiváló teljesítményt nyújtottunk, tovább dolgozunk, ezen az úton megyünk tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!