Foci-vb 2022

2022.12.01. 19:02

A belgák kiestek, Horvátország továbbjutott

Roberto Martínez csapata három meccsen mindössze egyetlen gólt szerzett Katarban.

Az összetört Romelu Lukaku egymaga 2-3 gólt szerezhetett volna Horvátország ellen | Forrás: AFP

A világbajnokság csütörtöki játéknapján délután az F-csoport továbbjutóira derült fény. A horvát–belga meccsen, a legutóbbi vb ezüst- és bronzérmesének összecsapásán a győztes csapat biztos továbbjutással számolhatott. A horvátok óriási lendülettel kezdtek a horvátok és már 10 másodperc elteltével veszélyeztették a 100. válogatottságát ünneplő Thibaut Courtois kapuját. A belgák túlélték a kezdeti rohamokat – bár szerencséjük is volt, hiszen a videobíró (VAR) megmentette őket egy büntetőtől – és kijöttek a szorításból, azonban kapura szinte teljesen veszélytelenek voltak.

A szünetben pályára lépett a sérüléséből visszatérő Romelu Lukaku, aki a 60. percben kis híján megszerezte a vezetést, de közeli lövése a bal kapufán csattant. A horvátok csak az eredmény őrzésével voltak elfoglalva, míg a belgák az életben maradásért rohamoztak. A hajrában Lukaku negatív hőssé vált, ugyanis kétszer is közvetlen közelről – mindkét esetben az ötösön belülről – hibázott. Így maradt az eredmény 0–0, mivel a másik meccsn Marokkó megverte Kanadát, ezért az előző bronzérmes belga válogatott búcsúzott a vb-től. 

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, F-csoport
Horvátország–Belgium 0–0 
Katar, al-Rajjan, Ahmad bin Ali Stadion, 43 984 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Horvátország: Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa – Modric, Brozovic, Kovacic (Majer, 90+2.) – Kramaric (Pasalic, 64.), Livaja (Petkovic, 64.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
Belgium: Courtois – Dendoncker (Tielemans, 72.), Alderweireld, Vertonghen – Meunier (E. Hazard, 87.), Witsel, De Bruyne, Castagne – Trossard (T. Hazard, 59.), Carrasco (Doku, 72.) – Mertens (R. Lukaku, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!