Foci-vb 2022

2022.11.24. 16:41

Újabb gól nélküli meccs a vb-n

A katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának első mérkőzésén Uruguay 0–0-s döntetlent játszott Dél-Korea ellen.

Főként a küzdelem dominált a mérkőzésen | Forrás: AFP

Sérülés miatt mindkét oldalon kérdéses volt néhány sztárjátékos játéka – végül az uruguayiaknál Edinson Cavani a kispadon, Ronald Araújo pedig még ott sem kapott helyet, a túloldalon azonban a Marseille elleni Bajnokok Ligája-meccsen megsérült Szon Hung Min arcmaszkban a pályára lépett – számolt be az Origo.

Lendületesen, koreai mezőnyfölénnyel, de helyzet nélkül telt el az első tizenöt perc az al-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban, amely a Dánia-Tunézia után adott otthont ismét vb-mérkőzésnek. Az uruguayiak ezután magukra találtak és több helyzetet is kialakítottak, ám a stabilitásáról ismert koreai védelem jól végezte a dolgát és a félidő második felére visszaesett a találkozó irama. Az első igazán nagy lehetőség Hvang I Dzso előtt adódott, aki középről kilenc méterről lőtt fölé senkitől sem zavartatva, majd a játékrész hajrájában Uruguay is eljutott egy kapufáig Diego Godín fejese jóvoltából. A szünet azonban kaput eltaláló lövés, így gól nélkül következett.

Társaihoz hasonlóan a két csapat legutóbbi tétmérkőzésén duplázó és az uruguayiakat azzal a 2010-es vb negyeddöntőjébe juttató Luis Suárez előtt a második félidő elején sem akadt nagy helyzet, így a 64. percben Cavani érkezett a helyére. A meccs utolsó harmadában egyértelműen a dél-amerikaiak voltak veszélyesebbek, ám egészen a hajráig kellett várni igazán nagy lehetőségre, amikor előbb Darwin Nunez hagyott ki egy helyzetet, majd Federico Valverde lőtt egy hatalmas kapufát, amire a válasz egy nagy kapushiba után egy Szon-próbálkozás volt a túloldalról.

A mérkőzés azonban kaput eltaláló lövés nélkül fejeződött be, az uruguayi válogatott tétmérkőzésen így továbbra is veretlen Diego Alonso irányítása alatt, ám a dél-koreaiak elleni százszázalékos vb-történelem megszakadt, amivel garantálható az óriási csata a folytatásban ebből a csoportból. 

A tények

Világbajnokság, H-csoport, 1. forduló
Uruguay–Dél-Korea 0–0
al-Rajján, Education City Stadion, 41 663 néző. Vezette: Clément Turpin    
Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera (Vina, 79.) – Valverde, Vecino (De la Cruz, 79.), Bentancur – Pellistri, L. Suárez (Cavani, 64.), Núnez. Szövetségi kapitány: Diego Alonso
Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho (Li Kang In, 74.), Li Dzse Szun (Szon Dzsun Ho, 74.), Szon Hung Min – Hvang I Dzso (Cso Ku Szung, 74.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!