Labdarúgás

2022.11.24. 14:05

Svájc nyerte a G csoport nyitómeccsét

Breel Embolo volt Kamerun veszte.

A katari vb csütörtöki napjának első mérkőzésén Svájc találkozott Kamerunnal – írta az Origo. Az első félidőben annak ellenére a kameruniak alakítottak ki több helyzetet, hogy a svájciaknál volt többet a labda. Az afrikai együttes veszélyes, gyors kontrákat vezetett, amelyek végén Sommernek többször is bravúrral kellett védenie. Az előző vb-n nyolcaddöntős európaiak szinte csak pontrúgások után tudtak helyzetbe kerülni, de a ráadásban egy szögletet követően Akanji révén így is megszerezhették volna a vezetést, a Manchester City hátvédje azonban öt méterről, tiszta helyzetből a kapu mellé fejelt. 

A második játékrészt remekül kezdte Svájc, amely egy jól felépített támadás végén szinte azonnal vezetést szerzett: a kameruni születésű Embolo ugyanakkor – szülőhazája iránti tiszteletből – nem ünnepelte meg a találatát. A folytatásban mindkét együttes előtt adódtak nagy lehetőségek, Onana például egyszer elvetődve, reflexmozdulattal hárította Vargas 12 méteres kísérletét. A hajrára mindkét szövetségi kapitány cserékkel frissített, de a korábbiakhoz képest "leült" a meccs, ami az így három pontot szerző svájciaknak kedvezett. 

Svájc egymást követő hatodik alkalommal vívta meg veretlenül első vb-mérkőzését, Kamerun ugyanakkor sorozatban nyolcadik világbajnoki összecsapásán maradt alul: ennél többször csak Mexikó (1930 és 1958 között kilencszer) kapott ki egymás után. 

A tények 

Világbajnokság, 1. forduló, G-csoport

Svájc–Kamerun 1–0 (0–0)

Al-Vakra, Al-Dzsanub Stadion. 39 000 néző. Vezették: Tello (Chade, Martínez)

Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, R. Rodríguez (Cömert, 90.) – Freuler, Xhaka – Shaqiri (Okafor, 72.), Sow (Frei, 72.), Vargas (Rieder, 81.) – Embolo (Seferovic, 72.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Kamerun: Onana – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Gouet, Hongla (Ondoua, 68.), Anguissa – Mbeumo (Ngamaleu, 81.), Chuopo-Moting (Aboubakar, 74.), Toko Ekambi (Nkoudou, 74.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.

Gól: 1–0 Embolo (48.)

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!