Foci-vb 2022

2022.11.29. 18:23

Pont nélkül és egy szerzett góllal búcsúzott a házigazda

A katari válogatott a hollandok ellen sem tudott csodát tenni és simán kikapott 2–0-ra.

A katari válogatott nem tagjai elkeseredetten tettek tiszteletkört a hollandok utáni vereséget követően | Forrás: MTI

A katari világbajnokság keddi napján elkezdődött a harmadik csoportkör, ami már életről és halálról dönt. Az A-csoportban eddig 0 ponttal álló házigazdákra a legnehezebb ellenfelük várt: Hollandia. A meccs a papírformának megfelelően hatalmas holland fölénnyel indult. Louis van Gaal szövetségi kapitány tanítványai az első negyedórában kapujukhoz szegezték a házigazdákat, gólt azonban nem tudtak szerezni, s az idő előrehaladtával mérsékelték a nyomást a katari kapun.

A hazaiak ezt követően bátrabbá váltak, és egy-két labdaszerzés után igyekeztek eljutni a holland kapuig, nagy helyzetet azonban nem tudtak kialakítani, a hollandok pedig a félidő közepén Cody Gakpo révén megszerezték a vezetést. A szünetig a hollandok nem erőltették a támadásokat, Katar pedig mindent megtett, de képtelen volt veszélyt teremteni a rivális kapujánál.
A második félidő elején Frenkie de Jong növelte előnyét a holland nemzeti együttes, mely a folytatásban takarékoskodott az energiáival, kevés helyzetet alakított ki, s csak egy kapufáig és egy meg nem adott gólig jutott. A katariak igyekeztek nagyobb hangsúlyt fektetni a támadásokra, de igazán komoly helyzetig nem jutottak, így pont nélkül búcsúztak a vb-től, az Oranje pedig csoportelsőként jutott tovább. 

MTI

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, A-csoport
Hollandia–Katar 2–0 (1–0)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 66 784 néző. Vezette: Bakary Gassama
Hollandia: Noppert – Timber, Van Dijk, Aké – Dumfries, De Roon (Koopmeiners, 83.), F. De Jong (Taylor, 86.), D. Blind – Klaassen (Berghuis, 66.) – Gakpo (Weghorst, 83.), M. Depay (Janssen, 66.). Szövetségi kapitány: Luis van Gaal
Katar: Barsem – I. Mohhamad (Heder, 85.), Pedro Miguel, Huhi, J. Hasszan, H. Ahmed – al-Hajdosz (Aszad, 64.), Mabido (Budaif, 64.), Hatem (Alaeidin, 85.) – A. Ali (Muntari, 64.), Afif. Szövetségi kapitány: Félix Sánchez
Gól: 1–0 Gakpo (26.), 2–0 F. De Jong (49.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!