Labdarúgás

2022.11.22. 15:09

„Messi” került a továbbjutástól Argentína?

A dél-amerikaiak a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, a vezetést is megszerezték, ám egy rövidzárlat elég volt az ázsiai csapat győzelméhez.

A harmadik játéknapon Lionel Messiék is bemutatkoztak a világbajnokságon. Az első mérkőzésükön Szaúd-Arábia legjobbjai voltak a kék-fehérek ellenfelei. A találkozó esélyesének egyértelműen a dél-amerikaiak számítottak, hiszen sokak szerint a végső győzelemre is nekik van a legnagyobb esélyük. 

A kezdő sípszót követően Argentína favorithoz méltóan kezdte a találkozót, a második percben Lionel Messi előtt adódott hatalmas lehetőség, ám az ázsiai kapus óriási bravúrral hárította a kísérletet. A 8. percben máris drámai pillanatok következtek, hiszen a VAR egy tizenegyesgyanús szituációt ellenőrzött, pár momentummal később a játékvezető a büntetőpontra mutatott, Messi pedig megszerezte a vezetést Argentínának (1-0). Ezt követően is maradt az argentin dominancia, a 22. percben szintén Messi lépett ki egy indítást követően, a kapuba is talált, de a partjelző lest intett, így nem módosult az eredmény. A szaúdiak lestaktikája a folytatásban is működött, hiszen a 29. és a 35. percben is Lautaro Martinez szerzett gólt, de mindkétszer szabálytalan körülmények között tette azt, így az eredményjelzőn továbbra is 1-0 szerepelt, amely a félidőig nem is változott. 

A fordulást követően azonban rögtön jött a dráma: Al Shehri előbb a 48. percben egyenlített (1-1), majd Al Dawsari megszerezte a zöld mezesek vezető gólját az 53. percben (1-2). A kék-fehéreket láthatóan megfogta a közel-keletiek parádés kezdése, sőt Al Owais is magabiztosan védett a kapuban. Argentína fölénye meddőnek bizonyult, Lionel Scaloni pedig cserékkel próbált lendületet vinni csapata játékába, de az ázsiaiak rutinosan lopták az időt, és tördelték a játékot. Foggal-körömmel védték az eredményt a szaúdiak, Lionel Messiéknek pedig csak elvétve voltak helyzeteik. A negyedik játékvezető 8 perces hosszabbítást jelzett, ami az utolsó reménysugár volt a dél-amerikaiaknak. A 101. percben Alvarez fejelt kapura hatalmas helyzetben, de az egész összecsapáson parádézó Al Owais bravúrral védte a kísérletet, ennek is köszönhetően Szaúd-Arábia óriási meglepetésre 2-1-re legyőzte Argentínát. 

A következő fordulóban Szaúd-Arábia Lengyelországgal, míg Argentína Mexikó ellen játszik majd szombaton. 

Orosz Krisztofer 

A tények: 

Világbajnokság, C-csoport, 1. forduló, Lusail Iconic Stadion, 88012 néző 

Argentína–Szaúd-Arábia 1–2 (1–0) 

Vezette: Vincic S. 

Argentína: Martinez – Molina, Romero (Li. Martinez 59.), Otamendi, Tagliafico (Acuna 71.) – Parades (Fernandes 59.), Rodrigo de Paul – Papu Gomez (Alvarez 59.), Messi, Di María – Lautaro Martinez 

Szaúd-Arábia: Al Owais – Al Shahrani (Al Breik 99.), Al Boleahi, Tambakti, Abdulhamid – Al Shehri (Al Ghannam 78.), Kanno, Al Malki, Al Dawsari, Al Faraj (Al Abed 49., Al Amri 88.) – Al Buraikan (Asiri 89.) 

Gól: 1–0 Messi (8.), 1–1 Al Shehri (48.), 2–1 Al Dawsari (53.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!