Foci-vb 2022

2022.11.29. 20:36

Meghatóan emlékeztek a szenegáliak az elhunyt legendára

„Az igazi oroszlán sosem hal meg” | Forrás: AFP

Papa Bouba Diop szerezte 2002-ben Szenegál legelső vb-meccsén az ország történelmének első vb-gólját, ami 1–0-s győzelmet ért az akkor – is – címvédő franciák ellen. Az afrikai válogatott 2002-ben továbbjutott a világbajnokság csoportköréből, és ezt a bravúrt – egészen máig – nem sikerült megismételniük. A történelmi találatot szerző középpályás, aki a francia és az angol első osztályt is megjárta pályafutása során, hosszan tartó betegséget követően napra pontosan két évvel ezelőtt hunyt el.

Kalidou Koulibaly csapatkapitányi karszalagján egy 19-es szám díszeleg | Forrás: AFP 

A szenegáli válogatott megható módon emlékezett meg néhai legendás elődjükről, a gólt szerző Kalidu Koulibaly csapatkapitányi karszalagjára 19-es számot festett – Diop 19-es mezt viselt a 2002-es világbajnokságon. A mérkőzést követő ünneplés alkalmával pedig egy transzparenst tartottak, amin Papa Bouba Diop képe és a „True lion never dies”, tehát az igazi oroszlán sosem hal meg – felirat olvasható. A szenegáli válogatott beceneve a „Les Lions de la Teranga” – Teranga oroszlánjai. 

BA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!