Foci-vb 2022

2022.11.26. 19:36

Mbappé duplájával jutottak tovább a franciák

A világbajnoki címvédő Christian Eriksenéket győzte le 2–1-re a csoportkör második fordulójában.

Kylian Mbappé (középen) Theo Hernández (jobbra) és Ibrahima Konaté társaságában ünnepli egyik gólját | Forrás: AFP

A szombati játéknap harmadik találkozója a Franciaország–Dánia, a D-csoport rangadója volt. A mérkőzés első perceiben alig volt a franciáknál a labda, de a mezőnyfölénnyel nem sokat tudtak kezdeni a dánok – számolt be róla az MTI. Az idő előre haladtával fokozatosan átvette a játék irányítását a vb-címvédő válogatott, amely több ígéretes támadást is vezetett, de vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy Schmeichel kapus védett bravúrosan.

A dánok egyre pontatlanabbul futballoztak, jóval több labdát adtak el, mint a rivális, és a szabálytalankodásaik száma is gyarapodott. Az első félóra elteltével fokozódott a francia nyomás, de gól nem esett, majd előbb Giroud fejelt kapu mellé ígéretes helyzetből, aztán Mbappé bombázta 13 méterről a keresztléc fölé senkitől sem zavartatva Dembélé nagyszerűen középre adott labdáját.

A fordulás után kombinatívabb játékkal próbálkoztak a dánok, a franciák pedig az ellentámadásokban bíztak. Néhány percnyi dán fölény után újfent a címvédő irányított, előbb Mbappé majd Griezmann lőtt ígéretes helyzetből, a jeget pedig egy szép támadás végén előbbi törte meg a 61. percben. A bekapott gól feltüzelte a dánokat, akiknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez: Christensen talált be fejjel egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén.

A hajrára felpörgött a mérkőzés, nagy helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, a franciák sikerét és továbbjutását pedig Mbappé biztosította be, amikor a leshatárról indulva remekül érkezett Griezmann éles beadására. A Paris Saint-Germain támadója legutóbbi 12 válogatott mérkőzésén 14. alkalommal volt eredményes, és jelenleg Valenciával holtversenyben első a torna góllövőlistáján három találattal. Kylian Mbappé ezzel összességében már hét világbajnoki gólnál tart, amivel az örökranglistán megelőzte Thierry Henry-t. 

MTI

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, D-csoport
Franciaország–Dánia 2–1 (0–0)
Doha, 974 Stadion. Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Franciaország: Lloris – Koundé, Varane (Konaté, 75.), Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Coman, 75.), Griezmann (Fofana, 90+3.), Mbappé – Giroud (Thuram, 63.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Dánia: Schmeichel – J. Andersen, Nelsson, A. Christensen – Kristensen (Bah, 90+2.), Höjbjerg, Eriksen, Maehle – Lindström (M. Jensen, 85.), Cornelius (Braithwaite, a félidőben), Damsgaard (Dolberg, 74.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gól: 1–0 Mbappé (61. 86.), 1–1 Christensen (68.), 2–1 Mbappé (86.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!