Labdarúgás

2022.11.22. 16:00

Francia zseni a szaúdi kispadon

A közel-keletiek Argentínát múlták felül az első meccsen.

Forrás: Origo

Lautaro Martínez csalódottan nyilatkozott miután a kék-fehérek a torna eddigi legnagyobb pofonjába szaladtak bele – Ez nagyon fáj. Arról álmodoztunk, hogy győzelemmel kezdjük a vb-t – mondta az Internazionale csatára. – Ami történt, az a múlt, és most már készülnünk kell a következő mérkőzésre, és előre kell néznünk – mondta.

Kiemelte, szerinte a találkozót a saját hibáik miatt veszítették el, leginkább a második félidőben – Vannak olyan részletek, amelyek megváltoztatják a meccs kimenetelét. Ki kell javítanunk a hibáinkat – tette hozzá. 

A szaúdiak középpályása, Abdulelah al-Malki hangsúlyozta, hogy szövetségi kapitányuk, Hervé Renard még korábban sosem tüzelte fel ennyire őket, mint most – Renard megríkatott minket a meccs előtt, úgy motivált, és felpörgetett minket a második félidőre – fogalmazott, és tiszteletteljesen „őrültnek" nevezte a francia szakvezetőt. 

A végső győzelemre is esélyesnek tartott argentinok az első félidőt követően úgy vezettek 1-0-ra, hogy több érvénytelenített találatuk volt. Szünet után viszont öt perc alatt fordult a kocka. 

A Copa America-győztes dél-amerikaiak 1990-ben kezdték vereséggel a vb-t, azóta viszont – hat győzelemmel és egy döntetlennel – veretlenek voltak a nyitómeccseiken. 

Az argentin válogatott 2019. július eleje óta 36 mérkőzést vívott meg veretlenül – 25 győzelemmel és 11 döntetlennel –, és egy mérkőzésre volt attól, hogy beállítsa az olaszok 37-es rekordját, melyet 2018 és 2021 között állítottak fel. 

A két együttes előző négy összecsapásán a szaúdiak nem tudták legyőzni riválisukat. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!