Foci-vb 2022

2022.11.29. 23:00

Első alkalommal lesz női vezetőbíró férfi vb-n

Stephanie Frappart a Costa Rica–Németország meccset fújja majd | Forrás: AFP

A francia Stéphanie Frappartra bízta ki a nemzetközi szövetség (FIFA) a katari vb-n a csütörtöki Costa Rica-Németország összecsapást – számolt be az Origo. Segítői is nők lesznek: a brazil Neuza Back, valamint a mexikói Karen Díaz Medina. Frappart pályafutása során sok férfi találkozót vezetett már, és tagja volt a tavalyi Eb-keretnek is, de akkor végül nem kapott meccset. Hazája élvonalában 2019 óta működik közre játékvezetőként.

A FIFA bírói keretében először kaptak helyet nők a jelenleg zajló tornán. Frappart mellett a ruandai Salima Mukansanga és a japán Josimi Jamasita vezetőbíró, míg Back és Díaz Medina mellett van még egy partjelző: az amerikai Kathryn Nesbitt. Nem azért vannak itt, mert nők, hanem azért, mert FIFA-játékvezetők, és minden mérkőzésre készen állnak – mondta Pierluigi Collina, a FIFA játékvezetői bizottságának vezetője még a torna előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!