Foci-vb 2022

2022.11.30. 22:30

Elképesztő végjáték: Mexikó és Szaúd-Arábia búcsúzott

A C-csoportban az utolsó forduló előtt is mind a négy csapatnak megvolt az esélye a továbbjutásra.

Mindenki kedvence, Guillermo Ochoa és a mexikói válogatott a szaúdiakkal együtt elbúcsúzott a vb-től | Forrás: AFP

A Szaúd-Arábia–Mexikó párosítást az ázsiai együttes várhatta kedvezőbb pozícióból, hiszen egy győzelemmel biztosan továbbjutott volna. Három percet kellett várni az első nagy mexikói lehetőségre, és bár ezt követően is a győzelmi kényszerben lévő közép-amerikaiak játszottak gólra törőbben, igazán nagy helyzetet mezőnyfölényük ellenére sem sikerült kialakítaniuk. A hajrá előtt rövid időre magához ragadta a kezdeményezést a szaúdi válogatott, de jellemzően mélyen visszahúzva védekeztek és a kontrákban bíztak.

A fordulás után Mexikó négy perc alatt szerzett két gólt Martin és Chávez révén, ezzel közel került a továbbjutáshoz, és továbbra is támadásban maradt: több ígéretes helyzetet kidolgozott, de ezeket vagy elpuskázta, vagy al-Ovajsz védett bravúrral. Egy ideig, amikor a párhuzamosan zajló találkozón Argentína 2–0-ra vezetett, akkor az élő tabellán Lengyelország és Mexikó minden tekintetben ugyanúgy állt. Akkor úgy tűnt, hogy csak a több begyűjtött sárga lap miatt marad le a továbbjutásról. Az utolsó percekben Gerardo Martino együttese egy lesgólig is eljutott, azonban al-Davszari a hosszabbításban szépített, a vége 2–1 lett Mexikó javára, amivel mind a két együttes búcsúzott Katartól.

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, C-csoport
Szaúd-Arábia–Mexikó 1–2 (0–0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 20 óra. (Tv: Duna World). Vezeti: Michael Oliver (angol)
Szaúd-Arábia: al-Ovaisz – al-Tambakti, al-Amri, al-Bulaihi (Sarahili, 37.) – al-Gannam (Bahebri, 88.), Ali al-Hasszan (Madu, a szünetben), Kanno, Abdulhamid – al-Buraikan, al-Sehri (Alobud, 62.), Sz. al-Davszari. Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Mexikó: Ochoa – J. Sánchez (K. Álvarez, 86.), Montes, H. Moreno, Gallardo – E. Álvarez (Funes Mori, 86.), Chávez – Lozano, Pineda (C. Rodríguez, 77.), A. Vega (Atuna, a szünetben) – Martín (R. Jiménez, 77.). Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
Gól: 0–1 H. Martín (47.), 0–2 Chávez (53.), 1–2 Aldavszari (90+5.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!