Labdarúgás

2022.11.30. 14:18

Egyre többen panaszkodnak a klíma ellen a vb-n

A játékosok egy része is hangot adott elégedetlenségének.

Forrás: AFP

A katari labdarúgó-világbajnokságon van egy olyan dolog, amelyet nyugodtan nevezhetünk elmebetegségnek. Ez a légkondicionálás eszetlen és meggondolatlan használata. Hiába van odakint késő este és 21 fok, bent a szervezők 18 fokra hűtik a sajtóközpontot és 18 fokos levegőt fújnak a stadionokan. Eddig csak az újságírók reklamáltak, most azonban változás történhet, mert a focisták közül is egyre többen emelik fel a szavukat a teljesen idióta hűtés ellen – írta az Origo. 

Évekkel korábban lehetett tudni, hogy a katari focivébén mindenhol bevetik a légkondicionálást. A hivatalos indok, hogy meleg van, ami csak részben igaz. Egyrészt a napközbeni legmagasabb hőmérséklet sem megy fel 31 fok fölé. Másrészt az esti meccseken általában 25 fok van, de sokszor ennél kevesebb. Ilyenkor felesleges üzemeltetni a környezetszennyező gépeket, de hiába. Legyen az sajtóközpont, vagy autóbusz, a helyiek fújják. 

A világbajnokságon ebben az ügyben eddig a sportolók hallgatak, pedig korábban azt lehetett olvasni, hogy miattuk történik a levegő mesterséges hűtése. Most azonban változott a helyzet, mert a brazil csapat több játékosa emelte fel a szavát a tényleg hihetetlen módszerek ellen. A Manchester United brazil támadója, Antony azt mondta, hogy több játékostársa is azért lett beteg, mert megfázott a mesterségesen lehűtött levegőben.

Nem csak én, több csapattársam is köhög, küzd torokfájással. Örülök, hogy a csapat tagja lehetek, de a betegség megnehezíti a dolgom. Így vagy úgy, de rendelkezésre állok" – nyilatkozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!