Foci-vb 2022

2022.11.27. 23:19

Döntetlent hozott a nap rangadója

A spanyol–német derbin nagy mezőnymunkát és 1–1-es végeredményt láthattunk.

Magas színvonalú, küzdelmes meccset láthattunk | Forrás: AFP

A vasárnapi játéknap rangadóját este a spanyol és a német válogatott játszotta egymással. A 2010-es győztes remekül kezdte a tornát, hiszen egy 7–0-val átgázolt Costa Ricán, azonban a 2014-es aranyérmes egy rendkívül meglepő, 2–1-es vereségbe szaladt bele Japán ellen.

Az intenzív első félidőt a sok mezőnymunka jellemezte, a felek kevés teret és lehetőséget adtak a riválisnak, a letámadások elég gyorsan labdaszerzést eredményeztek. A spanyolok a várakozásoknak megfelelően azért hosszabb ideig tudták megtartani a labdát, de azokból már kevés veszélyes támadást vezettek. Olmo átlövése a 7. percben még ígéretesnek bizonyult – Neuer és a keresztléc közösen mentett –, miként Jordi Alba távoli bombája is, ami kapu mellé ment.

Ezektől eltekintve a szünetig a határozott és feszes német védelem, valamint Ferran Torres gyakori körülményeskedése együttesen szabott gátat a spanyol akciók befejezésének. A németek gyors és direkt ellenakciókban, valamint abban bízhattak, hogy a labdakihozatal során sokszor túl nagy kockázatot vállaló spanyol védelem hibázik. A 40. percben Rüdiger egy szabadrúgás után fejelt a kapuba, de mivel lesről tette, az eredmény nem változott.

A szünet után maradt a szorgos mezőnymunka, amely mindkét oldalon technikai hibákkal párosult. Aztán a 62. percben egy centerezésből megszerezte a vezetést Spanyolország a már sokszor leírt Álvaro Morata talált be. A hátrányba került német együttes cserékkel pörgette fel a játékát, rögtön mezőnyfölényhez és helyzetig is jutott, Musiala ziccerét azonban óriási bravúrral védte Unai Simon. Az erősödő német nyomás aztán egyenlítést ért, a spanyol cserecsatár után a németek kispadról érkezett centere, Niclas Füllkrug is eredményes volt.

Ezzek a spanyolok 4 ponttal az E csoport élén, míg a németek eggyel az utolsó helyen állnak. Hansi Flick együttesének kötelező jelleggel meg kell vernie Costa Ricát az utolsó fordulóban, ha tovább akar jutni. 

MTI

A tények

Világbajnokság, 2. forduló, E-csoport
Spanyolország–Németország 1–1 (0–0)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 68 895 néző. Vezette: Makkelie
Spanyolország: Simón – Carvajal, Rodri, Laporte, Alba (Balde, 82.) – Busquets – Gavi (Koke, 66.), Pedri, Asensio (Nico Williams, 66.), Olmo – Ferran Torres (Morata, 54.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique
Németország: Neuer – Kehrer (Klostermann, 70.), Süle, Rüdiger, Raum (N. Schlotterbeck, 87.) – Kimmich, Gündogan (L. Sané, 70.), Goretzka – Gnabry (Hofmann, 85.), Th. Müller (Füllkrug, 70.), Musiala. Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gól: 1–0 Morata (62.), 1–1 Füllkrug (83.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!