Foci-vb 2022

2022.11.26. 13:49

Az ausztrálok életben tartották továbbjutási reményeiket

A déli együttes egy első félidei találattal 1–0-ra legyőzte Tunézia válogatottját.

Mitchell Duke gólja a győzelmet jelentette Ausztráliának | Forrás: AFP

A világbajnokság szombati napja a Tunézia–Ausztrália összecsapással kezdődött. A D-csoport első fordulójában az afrikai együttes 0–0-s döntetlent játszott Dániával, az ausztrálok azonban 4–1-re kikaptak Franciaországtól.

Ausztrál letámadással és mezőnyfölénnyel vette kezdetét a mérkőzés, a kapu elé ívelt labdák, valamint a kulcspasszok azonban már pontatlanok voltak, így a jól záró tunéziai védelem rendre tisztázott, kapuja nem forgott veszélyben – számol be az MTI. A félidő derekán az észak-afrikai gárda először tudta a támadásait elvinni az ellenfél tizenhatosáig, rögtön lehetőségei is adódtak, az így területhez jutott ausztrálok azonban gyors akcióból megszerezték a vezetést. Tunézia játéka percekre megtört, így egészen a hajráig ismét az ausztrálok kezdeményeztek. Akkor viszont az afrikaiak veszélyeztettek, két komoly gólszerzési lehetőségük is adódott, Drager lövését azonban Souttar blokkolta, majd Mszakni pörgetett az ötösről a kapu mellé.

A szünetben hadrendet váltott Tunézia, amely hátrányban azonnal nekiesett a saját térfelére visszazáró, sorozatos faultokat elkövető ellenfelének. Az ausztrálok hiba nélkül védekeztek, különösen a tunéziai beíveléseknél voltak helyzeti fölényben. A 70. perc környékén ígéretes ausztrál kontra maradt ki, majd a mérkőzésen először Mathew Ryannak akadt védenivalója, mindjárt kétszer is. A hajrában mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, Tunézia előtt több is, az eredmény azonban nem változott. Így Ausztrália nagy lépést tett a továbbjutás felé, bár az utolsó fordulóban biztosan nehéz dolga lesz majd Dánia ellen.

A tények

Világbajnokság, 2. forduló D-csoport
Tunézia–Ausztrália 0–1 (0–1)
al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. Vezette: Daniel Siebert   
Tunézia: Dahmen – Bronn (Kesrida, 73.), Meriah, Talbi – Dräger (Szasszi, a szünetben), Szkiri, Laidouni (Kazri, 67.), Abdi – Szliti, Dzsebali (Kenisszi, 74.), Mszakni. Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.
Ausztrália: Ryan – Karacic (Degenek, 75.), Souttar, Rowles, Behich – Mooy – Irvine, McGree (Hrustic, 64.) – Leckie (Baccus, 85.), Duke (Maclaren, 64.), Goodwin (Mabil, 85.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gól: 0–1 Duke (23.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!