Foci-vb 2022

2022.11.30. 18:40

Ausztrália ment tovább, Dánia kiesett

A tornára nagy reményekkel érkező európai együttes csalódást keltő produkciót nyújtott.

Nagy az öröm az ausztráloknál | Forrás: AFP

A D-csoport utolsó fordulója előtt az már biztos volt, hogy a franciák továbbjutottak, azonban az Ausztrália–Dánia összecsapás hatalmas téttel bírt, hiszen a meccset megnyerő együttes mehetett tovább másodikként a csoportból.

Az első perctől érződött, hogy a skandináv gárdának nem felelt meg a döntetlen a továbbjutáshoz. A tavaly Eb-elődöntős dán csapat ennek megfelelően sokkal többet birtokolta a labdát, azonban az ausztrálok sem adták fel a támadások lehetőségét, labdaszerzések után gyors kontrákkal próbálkoztak. Az európai együttes meglehetősen idegesen futballozott, szokatlanul sok technikai hiba csúszott a támadásépítéseibe, így bár végig fölényben futballozott a szünetig, egyáltalán nem volt veszélyesebb az ellenfelénél.

A folytatásban sem változott a játék képe, Dánia erőtlenül és görcsösen próbálkozott komoly lehetőségek nélkül, riválisa viszont egy mintaszerű ellenakcióból megszerezte a vezetést Leckie récén, amely számára biztos továbbjutást jelentett a másik meccs eredményétől függetlenül. Kasper Hjulmand szövetségi kapitány két kettős cserével próbálta frissíteni együttesét, de ezek sem segítettek a dánok játékán, amely meddő mezőnyfölényben merült ki. Mivel a Katarba nagy reményekkel érkezett Dánia a hajrában sem tudott újítani, így egyetlen ponttal és egyetlen szerzett góllal búcsúzott a tornától, míg Ausztrália története során 2006 után másodszor ünnepelhetett továbbjutást.

A tények

Világbajnokság, 3. forduló, D-csoport
Ausztrália–Dánia 1–0 (0–0)
Al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. 41 232 néző. Vezette: Mustafa Gorbal
Ausztrália: Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Hrustic, 89.), Irvine, Mooy, Goodwin (Baccus, a szünetben) – Duke (Maclaren, 82.), McGree (B. Wright, 74.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Dánia: Schmeichel – Kristensen (Bah, a szünetben), Andersen, Christensen, Maehle (Cornelius 69.) – Höjbjerg, Jensen (Damsgaard, 59.) – Skov Olsen (Skov, 69.), Eriksen, Lindström – Braithwaite (Dolberg, 59.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Gól: 1–0 Leckie (60.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!