borászelit

2021.06.04. 23:46

A tokaji Bodó Judit lett a Borászok Borásza 2021-ben

A tarcali Áts Károly után idén ismét Tokaj-hegyaljai borász, illetve borász hölgy, kapta meg a Borászok Borásza megtisztelő címet.

Forrás: Roxer Produkció

A 2021. június 4-én este, a díj „szülőhazájában”, Etyeken megtartott Borászok Borásza Díjátadót Dr. Nagy István, agrárminiszter nyitotta meg – írja a Boon.hu, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál.

Maga az elismerés a Kárpát-medence legjobb borászait díjazza.

Egyedisége és hitelessége abban rejlik, hogy maguk a díjra jelölt borászok választják meg a legjobbat évről-évre.

A Borászok Borászát gondozó Vinum Praemium Alapítvány emellett kifejezett célként tűzte ki a jövő biztosítását a fiatal borászok támogatása révén (Jövő Borásza Ösztöndíj), a magyar borkultúra ápolását és az azért tevékenykedő civil teljesítmények díjazását is.

– Felvidéken születtem, mezőgazdasági főiskolára jártam, és imádtam Jóskát, aki művészettörténetet tanult. 2000-ben érkeztem Tokajba – írja a családi Bott Pincészet bemutatkozó oldalán Bodó Judit.

„Az említett háttérrel fogalmam sem volt, hogy mit keresek itt. Jóska könnyedén csatlakozott. Fiatalok voltunk, lazák és egy kicsit talán felelőtlenek is – az évek során mindebből lejjebb adtunk. Cserébe a természet közelségében megtanultunk felelősséget vállalni, hosszú távra tervezni, dönteni.”

https://www.facebook.com/photo?fbid=198082392113184&set=a.198082372113186

„Birtokot álmodunk, szőlészkedünk, borászkodunk, közösséget építünk – mindehhez a bor eszközként szolgál. A szőlőben vegyszereket nem használunk, a borok spontán, tölgyfa hordóban erjednek. A legjobb minőségre való törekvés abban segít, hogy az egy értékrendet követő embereket magunk köré gyűjtsük, és együtt munkálkodjunk egy több száz éves borvidék sikeres jövőjén.”

Borítókép: Bodó Judit a díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!