Tippek szülőknek

2021.05.27. 07:20

Így tegye családi élménnyé a közös főzést

A legtöbb anyukának fontos, hogy gyermekeinek a legfrissebb, legegészségesebb ételeket kínálja, lehetőleg olyat, amit ő maga készít. Ez bizony időigényes feladat, és különösen akkor válhat kihívássá, ha a gyerekekre is figyelni kell főzés közben. Viszont egy kis odafigyeléssel akár szuper közös élmény is lehet. Ehhez nyújtunk most néhány tanácsot – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mindenekelőtt a legfontosabb a kézmosás. A gyerekeknek igazán jól megy a fasírt vagy a túrógombóc gyúrása, a tészta keverése vagy a tojás felverése.

A gyerkőcök fontosnak érezhetik magukat, ha rájuk bízzuk a főzéshez szükséges alapanyagok összegyűjtését. Így a kicsik megismerhetik, minek hol a helye a konyhában, kamrában.

A konyha klassz tér lehet az együtt töltött időhöz, azonban sok veszélyt is rejt. Éles kések, forró fazekak és még sok más lehet, amire nekünk, szülőknek mindig gondolnunk kell. A gyerekeket soha ne hagyjuk magukra a konyhában!

Könnyen elkerülhetjük a baleseteket, ha világos és egyértelmű szabályokat állítunk fel a közös főzés során. Az itt alkalmazott következetesség más közös tevékenység során is hasznunkra válhat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!