Utolsó zarándoklat

2020.10.05. 08:00

Pál Feri és Böjte Csaba atya is Szentkútra érkezik

Véget ér a búcsúszezon Mátraverebély-Szentkúton; az utolsó zarándoklatot október 24-én a vadászok és erdészek védőszentje, Szent Hubertus tiszteletére rendezik, amikor a szabadtéri mise mellett megtartják a III. Kelet-Cserháti Trófeaszemlét is.

A ferencesek által működtetett nemzeti kegyhely elcsendesedik az őszi-téli időszakban és a többezres búcsúkat felváltják a kisebb létszámú lelkigyakorlatok. Hagyományos módon ismét lesz magányosok karácsonya, elváltak, gyermekre vágyók, sőt idén először anyósok és apósok lelkigyakorlata is. A tél végén Pál Feri atya is ellátogat a nemzeti emlékhellyé nyilvánított Nógrád megyei kegyhelyre, hogy előadást tartson arról, miképp tudunk tartósan és elégedetten együtt élni valakivel.

A megszokott Böjte Csaba lelkigyakorlat sem marad el, csak a nagy érdeklődésre való tekintettel az atya tavasszal érkezik, hogy a szabad téren, létszámbeli korlátok nélkül szólhasson a hívekhez.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!