Járvány

2020.10.30. 13:36

Jövőre sem karneválozhatunk Rio de Janeiróban

A hatóságok és a szakértők egyetértenek abban, hogy addig nem rendeznek ilyen eseményeket, amíg elérhetővé nem válik egy vakcina.

RJ - Rio de Janeiro - 02/29/2020 - Carnival Rio 2020, Parade Samba Schools Campeas - The model and actress Viviane Ara jo queen of drums of the School of Salgueiro during presentation of the Special Group of the Carnival of Rio de Janeiro in Marques Avenue de Sapucai, sambodromo of Rio de Janeiro, this Saturday (29) in the parade of Campeas. The Salgueiro Samba School was ranked fifth in the Rio de Janeiro 2020 Carnival contest. Photo: Thiago Ribeiro / AGIF

Forrás: AFP/AGIF

Fotó: Thiago Ribeiro

A szervezők, a Riotur turisztikai hivatal, valamint egészségügyi és biztonsági szakértők egyetértettek abban, hogy a 2021-es utcai karneválokat el kell halasztani addig, amíg elérhetővé válik egy vakcina – számolt be csütörtökön a G1 nevű brazil hírportál.

Rio de Janeiróban már szeptemberben lefújták a világhírű riói karneváli felvonulást a Sambadrome-on, majd a Copacabanán rendezett szilveszteri ünneplést is. A karneváli ünnepségeken hagyományosan több millió ember vesz részt a hamvazószerda előtti hetekben.

A brazil egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint a megelőző 24 órában 26 106 új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták, és 513-an haltak bele a vírus okozta Covid-19-betegség szövődményeibe.

Az Egyesült Államok és India után a dél-amerikai országban a legtöbb az igazolt fertőzöttek száma, csaknem 5,5 millió, és eddig mintegy 159 ezren haltak meg. Rio de Janeiro szövetségi állam adatai szerint Rio de Janeiro városban több mint 118 ezren fertőződtek meg és 12 ezer beteg halt meg a járványban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!