szemléletformálás

2020.09.17. 16:56

Családbarát kórház díjat kapott a Bethesda Gyermekkórház

Tizenöt Családbarát kórházi osztály címet is adományozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

Budapest, 2018. december 13. Barassó Bianka (b) és Ilyés Emma Vertigóval, a négyéves amerikai minilóval ismerkedik a speciális lovasterápia bemutatóján a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán 2018. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Családbarát kórház díjat nyert a Bethesda Gyermekkórház, és tizenöt Családbarát kórházi osztály címet adományoztak – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a díjazott osztályok között van, ahol a babavárás, otthonlét és a visszaérkezés idején segítik a kollégákat, egyes osztályokon annak működéséről, házirendjéről és a kezelésekről rajzos, gyermekeknek is érthető magyarázatokat helyeznek ki. Gyermekosztályok esetén kiemelkedő jó gyakorlat, hogy a szülők egyszerre egy helyen konzultálhatnak a gyermek gyógyulásán dolgozó egész orvosi csapattal. Továbbá arra is találtak példát, hogy a fenntarthatóságért egy-egy osztály vagy intézmény nyit és támaszkodik a helyi társadalom szereplőire, civilekre, cégekre, magánemberekre – írták.

A Magyar Kórházszövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szemléletformálási céllal alapította a díjat, amely első körben a kórházi osztályok működését, és nagyobb összefüggésben az egész intézmény vezetésének a vezetői stratégiájában az ember- és családfókuszú döntéseket vizsgálja.

A zsűri a kiosztott díjaknál a 2019-es működési évet vizsgálta, mert a díjakat eredetileg idén tavasszal adták volna át, de a koronavírus-járvány miatt ez őszre tolódott – tudatták.

A fődíjas Bethesda kórház főigazgatója, Velkey György B. Kopp Judit szobrászművész alkotását vehette át.

Családbarát kórházi osztály címet kapott a Bajai Szent Rókus kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülészeti és nőgyógyászati, koraszülött és újszülött pathológiai, gyermek onkohaematológiai és csontvelőtranszplantációs, valamint fül-orr-gége és fej-nyaksebészeti, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ belgyógyászati klinika reumatológia és a Dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet traumatológia, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermeksebészeti és traumatológiai osztálya, a Jávorszky Ödön Kórház ápolási és fül-orr-gégeosztálya, az MRE Bethesda Gyermekkórházának csecsemőosztálya és neurológiai osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Jósa András Oktatókórház fül-orr-gégészeti, fej-nyaksebészeti, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórház Sántha Kálmán Szakkórház pszichiátriai rehabilitáció, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Jósa András Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya.

Borítókép: Barassó Bianka (b) és Ilyés Emma Vertigóval, a négyéves amerikai minilóval ismerkedik a speciális lovasterápia bemutatóján a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályán 2018. december 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!