Járvány

2020.04.28. 16:10

Újra kinyitottak a nápolyi pizzériák

Majdnem kéthónapos zárva tartás után hétfőtől újra működik a nápolyi pizzériák egy része, ami „fontos lélektani tényező” a pizza szülőhelyének tartott város lakói számára – írta a pizzakészítők szövetségének (Verace Pizza Napoletana) közleménye.

A worker of a famous pizzeria named “Sorbillo” wearing a face mask as a precaution against the new Coronavirus, COVID-19, stands outside the restaurant in Naples, southern Italy, on March 10, 2020. Today a new government decree has entered into force to extend restrictions to combat Coronavirus to the whole national territory, so people cannot move except for work reasons, shopping for food or for medical needs.

Forrás: AFP / Controluce

Fotó: Eliano Imperato

Rómában és más olasz városokban ugyan lehetett pizzát elvitelre vagy házhoz szállításra rendelni, a legendás paradicsomos lepény városában azonban attól tartottak, a zsúfolt utcák miatt Nápoly a koronavírus-világjárvány újabb gócpontjává válna.

Vincenzo De Luca, a város polgármestere szigorú korlátozásokat vezetett be, végül Campania régióban összesen mintegy 4300 embernél mutatták ki a vírust, a fertőzöttek fele nem szorult kórházi ellátásra.

Miután az országban lassan elkezdik feloldani a korlátozásokat, De Luca is engedélyezte a pizzériáknak, cukrászdáknak, fagylaltozóknak, kávézóknak és éttermeknek, hogy újra házhoz szállíthassák a rendeléseket.

„A remény sugarát látjuk ebben” – mondta az Il Mattino című olasz lap online kiadása szerint Antonio Pace, a szövetség elnöke.

Nem teljes még az újranyitás, a becslések szerint a pizzériák 30-40 százaléka dolgozik ismét, helyben fogyasztani még nem szabad, rendelni csak telefonon lehet, és minden pizzériának be kell zárnia este 10 órakor.

A dolgozóknak kesztyűt és maszkot kell viselniük.

Borítókép: maszkos felszolgáló egy nápolyi pizzériánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!