Március 15. alkalmából

2020.01.17. 19:26

Ismét diákutaztatási programot hirdet a Rákóczi Szövetség

A pályázatra bármely magyar Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet február 20-ig.

Budapest, 2019. március 2. Kárpát-medencei középiskolás diákok a Rákóczi Szövetség rendezvényén a Kossuth téren, az Országház elõtt 2019. március 2-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet a Kárpát-medence magyar középiskolásainak a Rákóczi Szövetség – tájékoztatott a szervezet pénteken.

Az 1994-ben indult program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt megemlékezzenek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, és ahhoz kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között.

A pályázat feltétele, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében „legalább egy határt átlépjen” és egy másik iskolával közös programot szervezzen a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Az utazási pályázaton 300 ezer forint nyerhető el, az utazók számától és a megtett távolságtól függően.

A Rákóczi Szövetség felidézte,

tavaly mintegy 750 Kárpát-medencei középiskolai csoport több mint 22 ezer diákja utazhatott a nemzeti ünnepekhez és emléknapokhoz kapcsolódó program segítségével.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!