Életstílus

2016.08.16. 14:10

Le szokott ülni a vizes fürdőruhájában a strandon? Ne tegye!

A szakember elmondja, hogyan ne legyen rémálom a strandolás vége.

A szakember elmondja, hogyan ne legyen rémálom a strandolás vége.

Mindannyian hibázunk, akik a strandon leülünk a vizes fürdőruhában egy kiadós lubickolást vagy úszást követően. Hogy miért? A medencék ugyan tartalmaznak klórt, amely köztudottan fertőtlenítő hatású, de a vizes ruha nagyon sok sérülést tud okozni a vaginában. Alyssa Dweck nőgyógyász szerint ugyanis a baktériumok sokkal könnyebben tudnak szaporodni a sötét, nedves helyeken, úgy mint a fürdőruha, vagy az edzéshez használt öltözék.

- Ezek az organizmusok alapvetően jelen vannak a szervezetben, viszont a savas környezet segít megakadályozni a túlszaporodásukat. Viszont ha a hüvely kevésbé savassá válik, akkor ezek a baktériumok elszaporodnak és égető, viszkető érzést hoznak magukkal. Ez az egyensúly akkor is megváltozik, ha valaki fogamzásgátló tablettát kezd el szedni, vagy éppen befejezi annak szedését, de befolyásolják az antibiotikumok és még a vérzés ciklusa is - magyarázta a doktornő.

Kiemelte, a feleslegesen nedves talajon viszont ezeknek a baktériumoknak a száma megemelkedik, ezért a ruhánkat is szárítsuk meg az edzést követően. Viszont jó hír, hogy a baktériumok túlszaporodását könnyedén elkerülhetjük. Csupán annyit kell tegyünk, hogy alaposan leöblítjük a ruhát miután elhagytuk a medencét és száraz, pamut alsóneműt veszünk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!